10 timmar senare

Ja, idag blev det en lång dag hemifrån både för mig och hundarna då de fick följa med och ligga i bilen när jag jobbade, och sedan åkte vi direkt vidare till hundungdom för att träna med Maggan och Trubbel. Velade under morgonen om jag skulle ta med hundarna eller inte eftersom att det var ett par minusgrader, men igår var det en liten hund vid namn Thyra som skällde när jag kom hem från jobbet, så för att jag skulle kunna koncentrera mig så fick de följa med ändå. Täcken på, dubbla för Thyra som är nakenfis och frusen, samt att jag tog med en massa extra filtar att bädda med.

Dagens träningspass blev närmare 3 1/2 timme långt, och den som fick mest träning var jag själv. Herregud, jag rör mig verkligen som en kratta, eller Sankta Lucia som Maggan sa. Emellanåt fick Thyra vara med, så att jag fick prova att röra mig med henne runt benen utan att titta ner på henne. Det funkade fint, Thyra vet ju vad hon ska göra. Värre är det för matte, men det kommer nog bli bra till slut.

Lhine hon fick som vanligt träna HTM, och hon är bara så himla duktig! Positionerna kanske inte är helt korrekta ur domarsynpunkt och ibland blir hon lite sned, men så långt som vi har kommit hittills så känns det väldigt bra. Jag har redan planerat in en tävling, trots att vi saknar både program och musik. Men bara jag hittar en låt så tror jag att det blir ganska lätt att göra ett program. I HTM har man ju inte alls samma frihet som i freestyle.

Med Rhiva blev det ett riktigt kanonpass, även om det började på lite fel aktivitetsnivå. Jag tog henne direkt från bilen och gick upp för att köra igenom hela programmet till musik, bara för att testa hur det skulle funka, och det fick bli en omstart efter ett virrvarr av hopp, skutt och en massa olika rörelser på en och samma gång. Efter att Rhiva fått sitta ner och samla ihop sig så körde vi igen och vi tog oss igenom hela programmet. Visst finns det delar som kan bli bättre, men idag var det uthålligheten som var huvudsaken.

Vi tränade även på lite olika tricks och rörelser, och emellanåt fick Rhiva lägga sig och ta pauser med sin matskål med några godisbitar i att koncentrera sig på. Det funkade jättebra, men när Maggan och Trubbel tränade typ en meter från Rhiva så trodde jag att det skulle bli för svårt för henne, men hon låg lugnt kvar på sin plats. Jag provade även att låta Rhiva vara helt lös, och hon hade inte en tanke på att springa fram till varken någon annan människa eller hund. Så himla skönt. Det har verkligen börjat bli bättre ordning på henne, och jag behöver inte vara lika vaksam och på henne hela tiden.

Efter den här dagen är det nu tre flickor som sussar väldigt sött. Till och med lilla Rhiva.

20 mars, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: