Samträning

Idag har jag varit duktig och tagit med Rhiva på en samträning som låg utlyst i en grupp på Facebook. Tror de brukar vara en gång i veckan, men tidigare har inte tidpunkten på dagen passat. Idag började inte samträningen förrän klockan tre, och jag slutade tolv, så det fanns inga som helst ursäkter för att inte åka. Dessutom är det ju störningsträningen som jag och Rhiva behöver mest av allt just nu.

Vi kommer absolut åka på de här samträningarna fler gånger, för det var så himla enkelt. Inget upplägg alls, utan det var mer som en träningsträff bara. Idag var vi fem stycken som tränade på sina saker på varsitt håll. Förutom tjejen som lagt upp inlägget på Facebook så har jag ingen aning om vilka de andra var, men så var jag heller inte särskilt intresserad av att gå runt och presentera mig. Det är nog enklare för Rhiva också om vi i största möjliga mån försöker låta bli att komma i kontakt med de andra hundarna.

Förutom störningen av de andra som tränade så var det mycket folk, och hundar, som passerade eller traskade rakt över planen som vi tränade på. Bara ett stenkast bort, på den inhägnade baseballplanen, var det några hundar som sprang lösa och röjde. Så ganska ordentlig störning blev det.

Till en början funkade ingenting med Rhiva, eller jo det gjorde det väl, men det var allt för okoncentrerat, så då fick hon lägga sig och pausa en stund innan vi startade upp igen. Vi började med linförighet, med mycket täta belöningar för att hon inte skulle tappa fokus. Sen stoppade vi undan kopplet och tränade ställanden, gjorde en platsliggning och avslutade med att gå några raksträckor fritt följ för att kolla så hon hängde med istället för att testa och göra ställanden eller lägganden.

Innan vi packade ihop så blev det lite byteslek, och sen tog vi en omväg tillbaka till bilen så att Rhiva fick rasta av sig och få lite miljöträning på köpet när vi gick över två broar och en sluss. Trodde att hon skulle vara trött och nöjd när vi kom tillbaka till bilen, men nja. Nöjd kanske, men inte trött. Hon satt upp i bilen hela vägen hem, och när jag skurit upp korv till Thyra och Lhine så var Rhiva snabbast bort till dörren.

19 februari, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: