Hunden som inte kan gå lös


”Springa, springa, måste springa! Gå, det kan jag göra om en 10 år sisådär.”.

Ja, herregud. Rhiva och hennes energi. En långpromenad i det vita vädret blev det efter jobbet idag, och när vi gått i närmare en timme så provade jag att i smyg koppla lös Rhiva medan hon stod och luktade på en god fläck. Jag ville se lite vad hon skulle göra, om hon skulle kunna tänka sig att trava på i en lagom takt tillsammans med oss andra.

Lhine, som gick kopplad, och jag fortsatte att gå efter att jag kopplat lös Rhiva. Gjorde liksom ingen grej av det, genom att sätta henne ner, koppla loss och säga ”Hopp och lek!”. Så snart Rhiva upptäckte att hon var lös, så rusade hon iväg i full fart, ut på fotbollsplanen intill. ”Woho, jag är fri!”. Jag fortsatte bara att gå, och Rhiva stannade och undrade om ingen annan skulle vara med och röja i snön.

Nehepp, både fel håll och inget sällskap, så Rhiva satte full fart mot oss. Då passade jag på att glatt kalla in henne, när hon ändå var på väg, och det blev en massa beröm och några godisbitar. Koppel på igen, då jag inte ville riskera ett kaos när det gått bra även om det inte gick så som jag hade önskat.

Funderar ibland hur fasen jag lärt Thyra och Lhine att gå lösa, med betoning på gå, för på Rhiva verkar det bara finnas en växel. När det blir barmark och vi kan börja cykla, så ska det bli väldigt spännande att se hur många kilometer vi kommer avverka innan hon blir trött… Tänkte den tanken senast igår, när vi gick över en grön gräsmatta, men vi hann bara komma innanför dörren så började det snöa igen.

Sedan igår har det väl kommit en 15-20 centimeter snö ungefär, så det där ordentliga träningspasset blev det inte jättemycket av idag. Men 10 minuter var har hundarna fått träna iallafall. Rhiva och Thyra ute och Lhine i trapphuset. Thyra och jag jobbade vidare med att hon ska hoppa upp på min rygg, och idag gick det superbra. Lite halvläskigt trick, då hon räknar med att jag ska ta emot henne. Hon satsar verkligen, så jag måste vara beredd att trycka emot så hon inte far över huvudet på mig. Men ett kul trick är det! Vi började även träna in något så klassiskt som att rulla runt.

7 februari, 2013 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Hunden som inte kan gå lös”

 1. Annika:

  Låter lite som energiknippet jag har här. Det är turbo mest hela tiden och måste ha MYCKET innan han är trött 🙂

 2. Gunn Therese:

  Lara er likedan, er hun løs så springer hun. Nemi leser ”avsisa” mens hun går/traver litt i forveien uten å ha det travelt! Men ikke Lara, full fart hele tiden. Også når vi er på fjellet springer hun masse – og så er hun jo så himla kjapp!

 3. Sara och Lhyra:

  Lhyra är precis lika dan. Hon springer som det inte finns någon morgon dag. Har börjat lära in ett kommando ”sidan” som betyder att hon ska gå på sidan och ingen annan stans för att sen få ett hopp och lek.
  SV: ja och tvåans moment är ju så mycket roligare än ettans. Ser fram emot att börja lära in rutan 🙂

 4. Ann-Sofie:

  Preciiiiis likadan var ordet….o här är lite av problemet att när man springer såååå fort så hinner man såååå stora svängar o då hinner man hitta MASSOR med spännande lukter o följer man dem så kan man hitta jätteskoj grejer som harar o rådjur eller i bästa fall en löptik :0

 5. Malin:

  Haha. 😉 Vilken galning! Hon hade Scream busat ihjäl sig med!

 6. andrea:

  Härlig bild!

 7. Hanna:

  Kanske har småttingarna fått en extra springgen. Våra är precis likadana och springer som galningar hela promenaderna 🙂

 8. Zandra, Lova & Lystra:

  Har en Höstglädje hund hemma som också är likadan 😉 det spelar ingen roll hur man gör, så fort hon blir lös måste hon springa så fort så benen trillar av 😉

 9. Sara:

  Jag har en likadan hon springer på en radie på 2 km ibland springer och springer och springer vet inte hur man går lungt och sansat lungt så kommer du på nåt bra dela gärna med dig 😉

 10. Ida:

  Låter precis som när jag hade min Vizsla, släppte man lös henne så var det 180. Lite skillnad är det att ha labbe 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: