Femte träningsdagen

När jag tittade i kalendern insåg jag att vi varit väldigt flitiga denna vecka. Träning utomhus varje dag. Det måste vara de extra timmarna med dagsljus som gett mig extra energi. Nästa vecka får det kanske bli lite lugnare för hundarna, framförallt så ska jag dra ner på rallypassen med Lhine eftersom att hon har tappat lite engagemang där.

Idag ringde mamma innan jag gick ut och tränade med hundarna, och jag tog då upp gårdagens frågetecken. Hennes tips var väldigt enkelt, och något som jag förmodligen hade gjort om jag inte tänkt till. Ibland ska man inte fundera för mycket, utan lita på sin egen känsla. Mamma tyckte iallafall att jag inte skulle vänta ut Rhiva, för då lär hon sig ju att hon kan pyssla med annat eftersom att jag ändå väntar på henne, utan göra det jag tänkt och hänger inte Rhiva på så missar hon sin belöning.

Provade det idag, och det var inte många gånger hon missade belöningen för även om hon verkade frånvarande så hängde hon på direkt när jag sa ”Fot!” och började lyfta ena benet. Jag passade även på att utnyttja de störningar som dök upp. En hantverkare som lastade in i sin bil och en granne som parkerade intill. Vände upp mot dessa två, och började med helt om marsch. En gång var Rhiva lite sen att hänga på, och då blev det felsignal samt att jag tog upp favoritbollen och lekte med den utan att Rhiva fick vara med. Snopet!

Eftersom att Lhine har tappat lite i högerhandlingen så provade jag att använda externbelöning idag. Började med ingångar till höger sida, sedan fick hon söka upp högersidan och till slut tog vi ett halvt steg framåt, ett helt steg, två steg, tre steg innan jag skickade henne till burken med korv i. Det höjde förväntan, och bråttom blev det mot burken eftersom att jag jagade efter Lhine och låtsades som att jag också ville komma åt korven.

15 februari, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: