Bye bye februari

Jaha, då har årets andra månad snart passerat. Vad hände i februari då? Inte särskilt mycket känns det som, men en utställning och en rallytävling har vi varit på iallafall.

Thyra och jag har tränat freestyle, sådär lite halvdant. Motivationen har inte varit på topp, då detta med musikletande gör mig väldigt arg och frustrerad. Ibland funderar man på och freestyle är en hundsport eller en tävling i musikaliskt kunnande. Men, halleluja och kors i taket, nu har vi en låt! Den finns både i svensk och engelsk version dessutom. Stort tack till Nathalie som lyssnat på låten och kommit med förslag på hur jag skulle kunna klippa och klistra!

Lhine har fått träna en hel del rallylydnad med fokus på högerhandlingen, men även lite HTM för att det inte skulle bli för mycket nötande. Vi var på en tävlingsträning i rallylydnad där vi gjorde en fin runda i avancerad klass, även om jag klantade till det och missade en skylt så vi blev diskade. Nu under den sista helgen i februari blev det officiell debut i avancerad klass. En runda med känslan på topp, och vi blev godkända med 92 poäng.

Lilla Rhiva, hon har verkligen varit på toppen och i botten. Vi har tränat lydnad, rallylydnad och lite freestyle. På den inofficiella debuten i rallylydnad gick Rhiva jättefint, men matte gick vilse på banan. Sen blev det officiell debut sista helgen i februari, där det gick käpprätt åt helvete. Rhiva fick spelet och resultatet av det blev som ett wake-up call, och nu ska vardagens styras upp och i träningen måste jag låta bli att gasa upp henne för hon är tillräckligt gasad ändå. Men, månadens höjdpunkt är ju utställningen vi var på i Mjölby. I en stor juniorklass med 17 tikar anmälda fick Rhiva Excellent och blev placerad som 4:a med CK! Fina lilla skitungen!

Thyras dotter Lystra och Lhines barn Wilmer och Lilo har också varit iväg på roligheter den här månaden. Lystra ställdes på GRK:s Open Show i Sala där hon visserligen blev oplacerad i maiden, men fick en jättefin kritik. Domaren gillade verkligen hennes attityd till livet. Wilmer ställdes på samma utställning, och vann junior II med HP! Lilo debuterade i nybörjarklass i rallylydnad på samma tävling som jag, Lhine och Rhiva var på, och vann klassen med 97 poäng!

28 februari, 2013 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: