Freestyle-SM 2012

Planen för den här helgen var att jag och Lenny igår skulle åkt ner hit till Göteborg och bott på vandrarhem, medan Lhine skulle varit hos en kompis i Linköping som har två kastrerade pojkar och Rhiva i Hälla, men i torsdags kväll blev det lite snabbt ändrade planer. Nathalie och Ayax blev nämnligen inringda som reserver till AFEC imorgon! Skrev direkt till Nathalie att hon kunde åka med oss om hon hittade boende, men då tyckte Lenny att Nathalie kunde ta hans plats istället. Superbra idé, för då skulle det bli en äkta hundnördig helg och inga hundvakter skulle behövas.

Så igår åkte jag, Thyra, Nathalie och Ayax mot Göteborg och Linné Hostel. Det skulle bli väldigt spännande att bo på vandrarhem, och förväntningarna var väldigt låga. Det var inte helt lätt att hitta, och Göteborg är ju ett riktigt skithål att köra bli i! Enkelriktat, trefiligt och det går liksom inte bara att göra en u-sväng när man åkt fel. Men till slut hittade vi fram, och vårat rum är faktiskt bättre än bara okej. Nästan som ett litet hotellrum, med toaletter och dusch i korridoren och gemensamt kök med full utrustning. Det tycker jag faktiskt är bättre än hotell, så man kan köpa kyl- och frysvaror och äta vad man vill liksom.

Efter en natt med riktigt dåligt med sömn så ringde klockan vid halv sex och det var dags att gå upp, göra oss i ordning och rasta hundarna innan vi åkte mot Svenska Mässan. Lagom till att vi installerat hundarna så var det dags för banvandring. Jag gick en gång utan musik och sen två gånger med musik. Vi rör ju oss typ i en fyrkant runt planen innan det är dags för Thyra att backa tvärs över planen och tillbaka, och det var gott om utrymme så jag behövde typ bara känna av var vi skulle starta.

Jag och Thyrade startnummet 6, skönt att ha ett relativt tidigt startnummer, men först skulle SM i HTM avgöras och där var det nio ekipage så det blev lite väntan. Jag var rätt nervös, fast att jag försökte tänka att det egentligen inte spelade någon roll hur det skulle gå, det var ju liksom SM och en bedrift bara i sig att ta sig dit. När det började närma sig vår tur så satt jag på golvet med Thyra och bara myste, och en jätteskönt känsla infann sig. Helt plötsligt så insåg jag att vi inte hade något att förlora och egentligen inte heller något att vinna eftersom att SM är en inofficiell tävling, utan det var ju bara att gå in och köra.

Thyra tyckte det var superkul att få visa upp sig en stor ring med massa publik och blev bara mer och mer gasad ju längre in i programmet vi kom. I en snurr gjorde en hon en liten lov, som hon så ofta gör, för att spana in publiken lite. Vi fick ett litet stopp i programmet när hon skulle hoppa upp med framtassarna på min rygg, men annars flöt det riktigt bra. Lite småstrul med fusk och att Thyra halkade och tappade position när hon skulle backa runt mig, men vi jobbade ändå vidare. Avslutet där Thyra ska stå med framtassarna på mina fötter satte vi perfekt! Det kändes himla bra när vi fick ta emot publikens applåder och sprang av planen!

Resultaten uppdaterades som vanligt löpande på Hundaktiv, men idag ville jag faktiskt inte veta hur det hade gått. Utan jag ville njuta av känslan jag hade efteråt, och sedan sitta och titta på resterande ekipage medan Thyra låg nöjt vid mina fötter. Efter att sista ekipaget var klart så blev det ett uppehåll på nästan två timmar innan det skulle bli prisutdelning, så då passade jag och Nathalie på att gå ut en sväng med hundarna. Nathalie ville väldigt gärna avslöja våran placering och diskutera tävlingen, så till slut gissade jag på vår placering och jag gissade rätt direkt.

På vårat första freestyle-SM slutade vi som 8:a! Det känner jag mig väldigt nöjd med! 8:a på ett mästerskap bland sveriges elit och landslagsekipage. 13.15 var det dags för prisutdelning, och alla deltagare fick gå in i stora ringen och ta emot priser. Bland annat så fick alla ett fint SM-halsband i svart och guld, en ros och en megastor rosett i grönt och guld!

Våra poäng slutade på 24.10, vilket räckte till cert. Det kändes också himla roligt! Dock fick vi precis under certpoäng i två kategorier av en domare, som inte lämnade någon kommentar så jag har ingen aning om vad det var som hon inte gillade. Den tredje domaren hade ritat en smilegubbe, men inte heller skrivit några kommentarer, men domare nummer två skrev däremot en hel del!

”Well performed routine – a good team. A good variety of moves and well trained dog who is sure of the performance. Good handler work. Well done!”.

Utförande: 7.4 + 7.8 + 8.9 = 8.30
Programmets planering och kvalitet: 7.3 + 8.1 + 9.1 = 8.17
Tolkning av musik: 7.5 + 8.0 + 8.2 = 7.90

Imorgon är det dags för tävling igen, finalen i Agria Freestyle Elite Challenge. Då ska jag försöka skippa nervositeten och Thyra ska få vara med mig hela tiden istället för att ligga i buren. Jag ser verkligen fram emot tävlingsdag nummer två! Imorgon gör vi vår sista tävling med vårat nuvarande program. Hoppas på ett fint avslut!

5 januari, 2013 | 14 kommentar »

14 kommentarer till “Freestyle-SM 2012”

 1. Sussie:

  Enormt GRATTIS som vanligt! 😉 🙂

 2. Thina:

  hitta till svenska mässan är ju jättelätt men att hitta därifrån är inte det lättaste…. Sist så åkte vi fel avfart 3 gånger innan vi kom rätt men tillslut så. Grattis igen. Stor spark i baken inför morgondagen.
  Svar: Ja, från stora vägen är det väldigt lätt att hitta, men vi bodde inne i smeten nånstans så vi åkte bara rätt en gång av fyra turer fram och tillbaka… Hitta ut på stora vägen för att åka hem igen är ju plättlätt, bara rakt över korsningen ju 😉

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Wooohow grattis till bästa mamma och Sandra! Ni är sån fina, titta på filmen. Thyra så himla go! Det är en mega bedrift att tävla med eliten 😀 Tycker det är bra tänkt att skippa nervositeten – bara gå ut och ha skoj liksom! Heja er! 🙂

 4. Maria:

  Så roligt! Grattis! 😀

 5. Angelica:

  Grattis! Diggade verkligen hennes svansföring!

 6. Gunilla o Tindra:

  Grattis – och lycka till idag! Bra tänk; skippa nervositeten och ha kul!

 7. Caroline o. Lukas:

  Grattis till fina resultat 🙂

 8. Sara, Tosse och Vittra:

  Grattis! Och lycka till 😉

 9. gunela:

  😀 G R A T T I S 😀

 10. Ninni:

  Grattis! Hoppas det gått bra idag också. Och vilken megatjusig rosett!

 11. Emma, Sasha och Arya:

  Massa grattis till er!! O jäklar vilken snygg rosett ni fick.

 12. Anna & Juni:

  GRATTIS!!!

 13. Anna @ Rocktassar:

  Fina poäng !!
  Det var riktigt kul att se er 🙂 Ni är alltid en inspiration och härliga att se!

  GRATTIS till superfin prestation och .. wow, vilken baouta-rosett!! D:

 14. Ann-Sofie:

  Värsta bästa fina Ni. Grattis!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: