Freestyle-Rhiva!

Har precis kommit hem efter ett träningspass på hundungdom med Nathalie och Ayax, och jäklar vad duktig Rhiva var idag! Thyra och Rhiva var det som skulle få träna idag, och jag tog faktiskt ut Rhiva först för att vi skulle få störning av Nathalie och Ayax som tränade samtidigt. Med min och Rhivas freestylelåt på i bakgrunden så tränade vi i varsin ände av övervåningen. En gång, när Ayax kampade och morrade som en tok så var Rhiva sugen på att springa bort, men jag lyckades vända tillbaka hennes intresse innan hon ens hann ta ett steg.

Dagens träning blev Rhivas första riktiga freestylepass. Innan har vi liksom bara tricktränat. Det blev slalom framåt, gå runt, backa runt, snurrar åt höger, snurrar åt vänster följt av att hon gick genom mina ben samt mellanposition. Rhiva tyckte det var jättekul och vi hade en jättebra känsla!  Tajmade in slalom och spinn/genom ben till musiken emellanåt och det kändes helt rätt.

Som jag nämnt tidigare, det känns otroligt skönt att låtvalet är klart sedan flera månader tillbaka! Nu är det bara att träna på tills det är dags för debuten i vår. Vilken tävling det blir är redan bestämt. Planen är även att jag och Thyra ska debutera med ett nytt program då.

En låt som jag funderat på till mig och Thyra fick stå på i bakgrunden även när vi tränade, men den gav inte alls samma känsla. Ett par stycken kändes det som att vi skulle kunna använda, men jag vet inte. Jag är inte alls duktig på att klippa och klistra, utan vill ha en färdig låt. Klippa bort början och slut, för att bara tona in och ut är inte så svårt… men att klippa ihop en egen låt, det är för avancerat för mig.

Nathalie och jag bollade iallafall en massa idéer till det programmet jag skulle vilja göra, så det är bara att träna på i väntan på att jag hittar en låt som passar till temat. Tänk om det fanns ett program som av sig själv kunde klippa ut olika stycken ur låtar och sätta ihop styckena så man inte hör att det är klippt, så man bara behövde lägga pusslet liksom.

10 januari, 2013 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Freestyle-Rhiva!”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Åhhh det låter så kul med freestyle – vi måste verkligen testa på det lite mer seriöst framöver. 🙂

  2. Linnéa:

    Vad roligt att söta Rhiva också ska bli en freestyle-hund! 😀

  3. Matilda:

    Spännande med freestyle Rhiva, Ser fram emot att få se henne rocka! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: