Final Agria Freestyle Elite Challenge 2012

Då är vi hemma igen efter en väldigt trevlig helg i Göteborg! Nu när jag har haft ett par timmar på mig att smälta helgens resultat så kan jag inte känna mig annat än jättenöjd! Jag har varit jättenervös att det skulle gå åt skogen då vi inte tävlat på länge, och även om vi inte presterade på topp så blev det heller inget fiasko, utan vi har gjort två bra tävlingar två dagar i rad i en tuff konkurrans och svår miljö.

Planen för dagen var att skippa nervositeten, och det höll faktiskt i sig! Istället för att vanka omkring med min nervositet så fick Thyra vara med mig på läktaren så mycket som möjligt, med undantag för ett toalettbesök och under banvandringen där jag gick ett varv utan musik för att kolla av var vi skulle starta. Igår startade jag i höjd med första domarbordet, men idag var det bara två domare och jag kom inte riktigt ihåg vid vilken mattskarv vi startade igår.

När det var två ekipage kvar före oss så värmde vi upp en stund och väntade sedan på vår tur utanför planen. För att det skulle flyta på så fick man båda dagarna gå in i ringen direkt när föregående ekipage gått ut, men vi väntade någon minut innan vi gick in för att det inte skulle bli för mycket väntan. Jag vill ju liksom inte tappa Thyra under tiden.

Det blev en del missar idag med, och bland annat så missade vi våran fina start! Thyra backade inte runt mig när hon gått upp på bakbenen, utan ställde sig mot mig. Aja, det var bara att vänta på att låten kom igång och gå vidare med slalomen. I snurrarna kändes det som att hon gjorde väldigt stora lovar, men jag har tittat på filmerna från livesändningarna och det såg ju inte så farligt ut utifrån. Ett hopp över pinnen uteblev och Thyra gick ner alldeles för tidigt när hon skulle stå på bakbenen medan jag snurrade. Hon hade lite för bråttom framåt i programmet…

Har för mig att hon gick ordentligt runt pinnen idag iallafall, men i åttan mellan benen blev det strul igen. Jag tog ett steg åt sidan och så började vi om. Inför slalomen bakåt ökade jag tonen i min röst, så idag blev det inget fuskande. Tycker nästan att hela sista biten av programmet blev bättre idag. Igår tappade hon positionen när hon skulle backa runt mig, men idag sett det och hon höll sig även kvar på mina fötter. När vi skulle gå av planen höll Thyra på att explodera. Jösses alltså vilken lycklig hund hon är på tävlingsplanen! Det har ju även synts på tv- och datorskärmar i helgen. Underbara hund!

Idag gjorde vi som sagt våran sista start med vårat Adiemus-program, och det var nära att våran pinne fick stå kvar på My Dog… men den fick följa med hem. Vem vet, den kanske återanvänds i något framtida program. Annars kanske jag behåller den som minne.

Domarna idag var den som gav oss lägst poäng igår samt en som tidigare gett oss certpoäng. Jag hade inga större förväntningar varesig på poäng eller placering, så dagens slutresultat blev verkligen en glad överraskning. 23.30 poäng och en 6:e placering! Även idag blev det certpoäng, och det känns jättebra att vi kan nå det på så här stora tävlingar! Framför oss hade vi fyra landslagsekipage, varav ett dansk, samt Årets freestylehund 2012. Hur häftigt är inte det?

Utförande: 7.4 + 7.9 = 7.65
Programmets planering och kvalitet: 7.5 + 8.3 = 7.90
Tolkning av musik: 7.5 + 8.0 = 7.75

”Tyvärr skall. Bra att du kan hålla dig så lugn. Vissa delar är riktigt fina trots uppenbara missförstånd.”.

6 januari, 2013 | 10 kommentar »

10 kommentarer till “Final Agria Freestyle Elite Challenge 2012”

  1. Anna @ Rocktassar:

    WOw. JÄTTEHÄFTIGT!!! Det kan du verkligen leva på! 😀 😀

    Som sagt.. ni är så fina! =)

  2. Eva Münter:

    Vilket häftigt ekipage ni är! Var så stolt att du nästan spricker!

  3. Nathalie & Ayax:

    Tack för en riktigt trevlig helg!! Och stort grattis till era framgångar, du ska verkligen vara nöjd!! Kram

  4. Elin:

    Grattis!

  5. Sara och Lhyra:

    Det var jätteroligt att se er live! Kul att det gick så jättebra 😀

  6. Annelie:

    Låter som en härlig helg, Grattis till fina prestationer.

  7. Gunela:

    Än en gång GRATTIS! Vilken helg, taskigt att hamna precis utanför resecheckarna… men underbara bilder på Thyra med ros varje dag 😉
    Kollade på Livestream…

  8. Angelica:

    Grattis till dig och Thyra!

  9. Zandra, Lova & Lystra:

    Grattis till bästa teamet! 😀 Måste kännas bra att kunna prestera såå bra under två dagar i en sn miljö plus att man sovit borta.

  10. Linnéa:

    Grattis! 😀
    Livesändningarna, vars ser man dom? 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: