Bye bye januari

Redan sista dagen på årets första månad. Det har gått fort!

Thyra och jag började ju tävlingsåret med att åka ner till Göteborg och starta på freestyle-SM och i finalen av Agria Freestyle Elite Challenge. Två bra tävlingsdagar där vi slutade som 8:a respektive 6:a med cert båda dagarna. Väldigt nöjd med det såklart! För drygt två veckor sedan fick vi erbjudande om en plats i årets landslagstrupp i freestyle, och vi tackade såklart ja. Vilken ära liksom!

Lhine har löpt, och vi försökte para henne men hon var tyvärr inte alls på humör. Himla trist, men det finns ju inget att göra åt saken när tiken inte vill. Eller jo, det finns det ju, men såna metoder pysslar inte vi med. Hon kanske inte hade någon ägglossning, och vi kommer göra ett nytt försök med samma hane nästa löp om drygt ett halvår. Annars så har vi tränat mycket på högerhandling inför avancerad klass i rallylydnad, och vi har anmält oss till en tävling. Spännande!

Lilla Rhiva har börjat bli hund, även om hon är väldigt ouppfostrad i vardagen… Vi har jätteroligt när vi tränar, och Rhiva vill alltid träna mera, mera! Snart är det dags att kolla av klass I med kommendering, och efter det så får vi se vad vi behöver pilla mer med. Under januari har det även blivit en del freestyle, och det känns som att Rhiva kommer få samma energi som sin mormor på tävlingsplanen.

I början av januari röntgades sista valpen i Line-kullen, och vi fick även resultat från Norge. Samtliga valparna i Lhines första valpkull är fria på höfter och armbågar. Underbart! Thyra och Lhine testades för GR_PRA2, och båda är fria. Skönt!

Jag själv har gett mig fan på att gå ner i vikt, och än så länge går det ju hyfsat. Det är väl egentligen de två senaste veckorna som jag har tagit tag i det, och lite har det ju hänt på vågen. Hoppas på att hitta energin att ta mig till gymet också… För övrigt har jag gjort två tårtor, till min lillebrors födelsedag. Några svordomar blev det i fredags kväll när tårtorna skulle täckas, men resultatet blev bättre än väntat och de smakade jättebra! Det var tårta nummer fyra och fem sedan april förra året, och i år hoppas jag att det blir fler när släkten fått se och smaka vad jag kan göra.

Yepp, i år har jag tänkt göra tolv små månadssammanfattningar!

31 januari, 2013 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Bye bye januari”

 1. Maria:

  Den här månaden har både gått långsamt och galet snabbt kan jag tycka 😉 Håller tummarna för valpar senare i år 🙂

 2. Ann-Sofie:

  Jättesmart med månadssammanfattning för att riktigt känna efter vart man är, vad man gjort o vad man vill.
  Baka tårta o samtidigt hålla igen låter som trist tajming men kanske roligare att bjuda på en orörd 😉

 3. Hanna:

  En bra månad. Håller tassar å tummar, att pojkvännen faller henne i smaken nästa gång 🙂

 4. Hanna:

  Är det ok, att ”låna” din idé om månadssammanfattning. Hur kul som helst 🙂

 5. Sara, Tosse och Vittra:

  Kul, om Thyra och Tino är testade fria så betyder ju det att Vittra med syskon också är det =D

 6. Zandra, Lova & Lystra:

  Smart grej Sandra!!! 🙂 kanske jag kan låna denna ide tills jag sätter igång igen? Det är ju jätte bra att utvädera och tänka efter varje månad. Spc eftersom jag i våra mål har minst ett spår och minst en jakt träning i månaden 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: