Barnens 2012

Vittra, LPI TJH(RH) Höstglädjens Quick-Witted och matte Sara provade på en start i nybörjarklass i rallylydnad under våren med godkänt resultat på 98 poäng. I april blev de godkända på delprov 2 för räddningshundar och i juni genomförde de miljöbanan med godkänt resultat. Under sommaren ställdes Vittra ut två gånger i öppenklass, båda gångarna med Excellent, 3:e placering och CK! I november var det dags för slutprovet, där Vittra blev godkänd, tilldelades tjänstehundscertifikat och titeln TJH(RH)!

Silla, LPI Höstglädjens Quicksilver ställdes ut några gånger under året. På GRK:s Open Show i januari blev hon placerad som 4:a i maiden. Under sommaren fick hon Excellent och placerades som 3:a i öppenklass på SKK:s utställning i Köping.

Malte, LPI LPII Höstglädjens Full Speed Forward tog under våren tre 1:a pris i lydnadsklass II och titeln LPII! Tyvärr lär vi inte se eller höra något mer av denna härliga hund eftersom han hamnade på Blocket och blev köpt av ett företag som utbildar servicehundar. När vi senast hörde något om honom så höll de på att träna bort hans fina ögontakt och fotgående. Synd eftersom att det var en hund som hade kunnat gå lika långt som sin mor, men det funkar ju inte i hans nya yrke… Både jag och mamma försökte köpa tillbaka honom av hans tidigare ägare, men icke.

Exxon, LPI LPII Höstglädjens No Speed Limit tog under våren sitt andra och tredje 1:a pris i lydnadsklass II och titeln LPII!

Lara, Höstglädjens Stjärnbloss som bor i Norge ställdes ut ett par gånger under året, och på Hammerfestutställningen i Kvalsund vann hon unghundklassen med Excellent och CK och slutade som 3:e bästa tik! I augusti blev det jaktprovsdebut i begynnerklasse med ett 3:e pris.

Sasha, LPI Höstglädjens Stjärnglimt debuterade i lydnadsklass I under våren, och inom en månad tog de tre raka 1:a priser och titeln LPI! De debuterade på sitt första working test på Goldenspecialen och Sasha blev 3:a i sin klass på utställningen.

Ezra, Höstglädjens Stjärnklar tog i januari sitt tredje raka 1:a pris i lydnadsklass I och titeln LPI! Under sommaren blev det debut i lydnadsklass II, och efter tre raka 1:a priser med poängserien 195, 181.5 och 184.5 var titeln LPII i hamn!

Lystra, RLD N RLD F RLD A Höstglädjens Stjärnlyster har haft en fantastiskt år tillsammans med sin matte Zandra. I februari debuterade de i fortsättningsklass i rallylydnad och fick fyra godkända resultat, tre 100 poängare, fyra klassvinster och titeln RLD F. Under sommaren ställde jag Lystra åt Zandra, och resultatet blev Very good i unghundsklass med en 3:e placering. I juni gick de anlagsprov i viltspår och blev godkända!

De deltog på Goldenspecialen där de startade på sitt första working test och på utställningen blev Lystra placerad som 4:a i sin klass. De debuterade i avancerad klass i rallylydnad i slutet av sommaren, och även där blev det fyra godkända resultat, en 100 poängare, två klassvinster och titeln RLD A. Zandra fick även upp ögonen för lydnaden, och på sina två första starter under hösten tog de två 1:a priser med fina 192 och 186.5 poäng samt en klassvinst!

Våga, Höstglädjens Line On The Horizon gjorde utställningsdebut på SSRK:s utställning i Sätila där hon vann valpklass I med HP, blev BIR-valp och slutade dagen som BIS-valp! Hon blev även BIR-valp på Västkustvalpen och på SKK:s utställningar i Vänersborg och Borås. I augusti blev det officiell debut där hon under en helg fick två Excellent med 2:a placering första dagen och klassvinst andra dagen! Hon fick ytterligare ett Excellent senare under sommaren. I december var det dags för röntgen och ögonlysning, med resultatet A-höfter, fria armbågar och ögon UA!

Wilmer, Höstglädjens Line Written In Winter debuterade på en inofficiell utställning i maj där han vann valpklassen med HP, blev BIR-valp och BIG-valp. På SKK:s utställning i Österbybruk vann han valpklassen, dock utan HP då domaren tyckte han var för ostabil i rörelserna. Fler inofficiella utställningar blev det, med klassvinst, HP och BIR-valp som resultat, och även ett BIG-2. I september blev det officiell debut med Excellent och 2:a placering i juniorklass. Även Wilmer röntgades och blev ögonlyst i december, och har A-höfter, fria armbågar och ögon UA!

Pontus, Höstglädjens Behind Enemy Lines som bor i Norge blev även han röntgad i december, med samma fina resultat som sina syskon. A-höfter och fria armbågar!

Under året har Thyrabarnen Vittra, Silla, Exxon, Izor och Torres ur Quick/Speedkullen och Småstjärnorna Mira, Sasha, Lystra och Ezra varit med på flera av de lydnadsdagar och lydnadshelger som mamma anordnat hos Heléne Lindström/High5. Jättekul!

4 januari, 2013 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Barnens 2012”

 1. Elin:

  Härliga resultat!

 2. Emma, Sasha & Arya:

  Tack för all uppmuntran och feedback vi fått under året, som till stor del hjälpt oss att komma framåt i vår träning!

 3. Ninni:

  Alltså, OM jag någon gång skulle få för mig att skaffa golden, då vill jag ha en lika fin som alla de du verkar ha runt dig på olika sätt 😀 Det är så fint att se fina hundar som dessutom presterar bra i lite alla möjliga tävlingsformer.

 4. Ingela, Zeb, Indy:

  Så härliga resultat och fina hundar! =)

 5. Zandra, Lova & Lystra:

  Duktiga Höstglädjenhundar, grattis till alla fina resultat under året! <3

 6. gunela:

  Fantastiska resultat från Thyrabarnen och nu Lhinebarnen! Grattis!

 7. Angelica:

  De är för härliga Thyra-ungarna och Höstglädjens generellt. 😉 Synd bara på Malte.

 8. Hanna:

  Gaaalet bra 🙂

 9. Nathalie och Ayax:

  Härliga resultat!! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: