Varför Pleg?

Ja, det är det några som har undrat och mitt svar blir: Vet inte. Mamma sa så och jag löd. Bra blev det ju också. Att Rhiva var på löpdag 13-14 påverkade ju heller inte resultatet negativt. Dessutom fick vi en otroligt lugn och skön torsdagkväll, där Rhiva hängde över husses knä i soffan och sov som en stock.

Några har även undrat vad Pleg, eller Plegicil som det egentligen heter, är för något och i Fass Vet står det såhär: Neuroleptika, lugnande medel och sömnmedel. På det blir hundarna alltså inte sövda.

6 december, 2012 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Varför Pleg?”

 1. Sara och Lhyra:

  Jag löd också Nettan så Lhyra fick också pleg vilket funkade jättebra 🙂

 2. Terese:

  Jag har fått höra att man inte ska söva hundarna då dom blir för slappa. Båda mina har fått pleg (tror jag det var) när de röntgades, alltså bara lugnande. Pleg är väldigt vanligt på hästar.

 3. Hanna:

  Här blir det också pleg 🙂

 4. Susanne:

  Plegicil är till skillnad från domitor inte muskelavslappnande. Med domitor så är det vanligare med slappa leder (eftersom muskeln är ”bedövad”). Det leder till en högre frekvens fria hundar med pleg än med domitor (och domitorblandningar.)
  Läs mer här http://goldenklubben.se/golden/wp-content/Bilagor%20utv%C3%A4rdering%20RAS%202009.pdf under ”Rapport avseende sederingsrutiner vid höftledsröntgen”

 5. Sara, Tosse och Vittra:

  Enligt en artikel på SKKs hemsida så kan man dra slutsatsen att en domitorsederad hund med A höfter är bättre än en plegicilsederad hund med A höfter.
  Läs mer här: http://www.skk.se/Global/Dokument/Uppfodning/HSS/artikel_hd.pdf

 6. Sara, Tosse och Vittra:

  Vet egentligen inte vad som är bäst, men jag tycker SKK ska ha i åtanke vilken sedering som används då de bedömmer bilderna.
  Och eftersom jag gör HD/AD rötgen själv så är jag för domitor! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: