Tätt ihop


Lhine och Thyra tittar upp efter att de bökat i ett hål de grävt i snön.

Började få lite ont i halsen igår kväll och vaknade inatt och hade jätteont. Rotade runt i medicinskåpet, men det enda som fanns var halstabletter med lakritssmak. Blä! Vaknade sen igen vid halv elva, och då blev det en långpromenad bort till Ica för att köpa Strepsils. Stod utanför och väntade med hundarna tills det var lugnt i kassan, band upp dom och hojtade till redan i dörren om vad jag skulle ha. Gick snabbt och smidigt, och hundarna var duktiga och gjorde ett sittande i grupp tillsammans.

Vilade en stund på soffan, men kände mig rastlös, så tog med mig Thyra och Lhine och gick bort till fotbollsplanen där de fick strosa omkring i lugn och ro utan den lilla rövarungen. Kameran fick också följa med, men det var inget vidare fotoväder tyvärr. Grått och blaskigt töväder. Thyra for omkring som en tok genom snön, medan löp-Lhine mest påminde och tjuren Ferdinand och luktade på kissfläckar och letade harpluttar.

Trots att jag känt mig hängig idag på grund av halsen så har jag varit fast besluten att få till ett träningspass med Thyra, så efter att jag sovit en timme på eftermiddagen så åkte vi till hundungdom och körde ett freelydnadstylepass. Frågade Maggan med Trubbel om råd igår på rallylydnadstävlingen vad man gör med en helt hysterisk hetsig hund. Hon sitter i en liknande sits med honom och känner också stress inför SM.

Så idag provade jag Maggans tips om att träna lydnad till våran låt som stod på repeat och tajmade in lite freestyle emellanåt för att sedan gå tillbaka till lydnaden igen. Det kändes mycket, mycket bättre. Till en början ville ju Thyra göra så som det ska vara, men ganska snart började hon lyssna och titta på mig istället. Testade även lite ändringar av vissa rörelser, bara för att Thyra inte riktigt ska veta vad som kommer. Kanske att några av ändringarna stoppas in i programmen nästa helg…

30 december, 2012 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: