Ordentlig träning med tjejerna!

Äntligen! Efter frukost och långpromenad så packade jag ryggsäcken med köttbullar och leksaker och klädde mig varmt för ett par timmars träning på hundungdom. Under tiden som jag klädde på mig packade Rhiva upp allt ur väskan, och sen när jag dragit igen dragkedja så låg hon nära och vakade vid den och väntade på att vi skulle komma iväg.

Rhiva har verkligen ärvt Lhines tjuvande. Lhine rotar alltid i allt och plockar upp allt möjligt ur påsar och väskor. Men till skillnad mot sin mor så kommer inte Rhiva och visar upp sina fynd, utan de ska spridas ut över hela golvet. Det roligaste som finns är ju när jag har med min jobbväska in och den inte är helt igendragen, hon plockar ur varenda liten pryl!

Vi var ute på hundungdom vid 11, och Rhiva fick vara först idag. Vi började med lite bollbus där hon fick rusa över golvet och jaga sin roliga tennisboll. Sedan samlade vi ihop oss och tränade ställande framför en liten spegel. Gick väl sådär, eftersom att vi var tvunga att gå så nära spegeln för att jag skulle kunna se något, men ett par ställanden blev det under gång där jag skickade bollen bakåt. När Rhiva själv började sakta av framför spegeln så fortsatte vi nos mot näsa istället.

Det blev även lite fotgående, men inte alls mycket eftersom att hon tycker att det är lite kusligt när det knakar i golv och väggar. När hon började bli allt för okoncentrerad tränade vi lite tricks istället. Slalom mellan benen och hennes nya trick ”Kanin!”. Vi började med det ordentligt igår kväll, och idag har hon börjat hitta lite balans när hon sitter fint. Snart är hon nog lika duktig som Thyra och Lhine.

Sen var det Thyras tur, och jag lät vår freestylelåt gå på repeat på hög volym. Ibland tränade vi rörelser i takt till musiken och ibland helt tvärtom. Jag tror, eller snarare vet, att hon lyssnar till musiken och själv ökar tempo när musiken ökar och det vill jag försöka få lite mer balanserat till My Dog. Varierade godis- och bollbelöning, och när det kom ett skall vid en snurr så tog vi en liten paus, där jag kom på att jag kanske skulle låta henne ha bollen i munnen medan vi tränade de mer fartfyllda delarna.

Med bollen i munnen blev Thyra tyst, och mycket mera samlad. Hon är ju inte den som droppar saker hur som helst, så till nästa år kanske det är något att tänka på. Att göra ett program där hon får bära på något under vissa delar av programmet… Thyras träning blev iallafall superbra, och fram till My Dog och även under uppvärmningen på My Dog så ska jag nog låta henne få träna med bollen i munnen och se om vi kanske kan banta bort lite ljud. Jag har inget emot själva skallen, men det är svårt att hålla ihop henne eftersom att hon varvar upp samtidigt.

Lagom till att vi var klara så var det dags att åka och plocka upp Nathalie och Ayax, för att sedan åka tillbaka till hundungdom igen och träna tillsammans med dom. Thyra och Lhine kändes klara, så då var det Lhines tur. Hon blir helt till sig av att få träna på hundungdom, så det var ett himla hoppande och skuttande i hennes ben. Med henne blev det inte så mycket träning, då det blev lite kortslutning och hon både skulle runda och hoppa på rallyskyltarna jag ställt upp… Något nytt som vi måste träna på!

Vi hann iallafall träna snurrar inåt och utåt samt lite olika vändningar. Snurrarna stillastående vid sidan gick bra, men sen när vi gick fram och tillbaka mellan två skyltar blev det kaos och hon provade att gå runt dom och stämpla dom med framtassarna. Aja, roligt hade hon iallafall.

Efter dagens träningspass kunde jag med gott samvete åka iväg en sväng på sena eftermiddagen för att prova Ikeas julbord med Carro. Utslagen i ansiktet är lite bättre, men på halsen och öronen är det fortfarande rött och kliar rejält så det fick döljas med utsläppt hår och uppdragen krage. Jag tycker själv att jag ser rätt så motbjudande ut, men det går ju inte ner fortare för att jag gömmer mig hemma…

19 december, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Ordentlig träning med tjejerna!”

 1. Nathalie och Ayax:

  Tack för trevlig träning! Vi får ses snart igen!! 😀

  Jag tyckte du såg ut som vanligt, kunde inte ens ana någon rödhet! 🙂

 2. Linnéa:

  Vet precis hur det är att ha en hund som skäller när den ”kommer upp i varv”. Min BC-tik var så när hon var yngre i vissa lydnadsmoment, då gjorde jag så att jag helt enkelt bröt och tog paus och tillslut så förstod hon väl att det inte lönar sig att skälla 😉

  sv: Vad roligt att du har haft amstaff! Grym kommer ifrån kennel PortWood, han är från deras första kull och föddes i Maj i år 🙂 Hihi, ”in i en buske” känner man igen – Diamond, vår blandras, är ungefär som så 😉

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Testade du att köra snurrarna på endast handtecken och/eller med kommando? Skulle vara intressant att höra hur samma koncept fungerar för någon annan? 🙂 För Lystra funkar det jätte bra hon har verkligen fattat grejen, när jag tränat så. 😀

 4. Sara och Lhyra:

  Betalar ni för att vara inomhus eller är hallen öppen för allmänheten?
  Önskar verkligen att vi hade tillgång till att träna inomhus 🙁 jag får nog ta att boka upp några tider i en inomhushall, tyvärr kostar det ju därefter 🙁

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: