Hur svårt kan det vara…

… att hålla reda på en hund?!? Uppenbarligen jättesvårt!

Imorse såg jag på lång avstånd att jag och hundarna skulle möta två stycken som var ute och gick med varsin labrador. Thyra som alltid går lös kallade jag in och sa åt henne att gå nära samtidigt som jag kortade upp Lhine och Rhivas koppel. När avståndet minskade så började den ena labradoren att smyga och ägaren gjorde inget åt det. Det kändes inte som att det skulle bli ett jättebra möte, så jag gick åt sidan med mina tre och satte dom ner.

Den som gick med den icke smygande labradoren började locka och pocka med sin hund för att smidigt passera, medan den andra fortsatte att smyga. Jag ställde mig framför Lhine och Rhiva så jag hamnade emellan och pockade på deras uppmärksamhet eftersom att Lhine har dåliga erfarenheter i bagaget och Rhiva tyckte att den smygande hunden såg jättelattjo ut. Berömde dom och sa att dom var jätteduktiga som satt kvar, och tyckte att jag hade gjort det jättesmidigt för labradorerna att passera…

… men helt plötsligt så är den smygande labradoren framme hos Thyra som sitter med rast ragg och ser helt förskräckt ut. Jag blev halvt hysterisk och skrek ”Men ta bort hunden då!!!”. Ärligt talat, jag hade tre hundar att hålla reda på och hon en! Hur svårt kan det vara att bara korta upp kopplet och gå förbi?!?

Gah! Jag vill att mina hundar ska kunna känna sig trygga vid hundmöten och lita på att jag löser situationen. De ska aldrig behöva oroa sig för att det helt plötsligt kan komma en hund framfarande.

13 december, 2012 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Hur svårt kan det vara…”

 1. Lisa och grabbarna:

  Man blir så arg, att vissa inte kan visa någon hänsyn till andra hundägare.. jag råkade på en liknande situvation nyligen, och när jag sa åt hundägaren att han skulle ta bort sin morrande och hotande lösa hund, så sa han bara argt att han var på kommunens mark 🙁

 2. Lise-Lotte Rocky & Sigge:

  Usch, man blir så less… Hur man än gör så verkar inte folk fatta att man inte vill ha fram dom… Du fick ingen såndär tröttsam kommentar då? ”Men min hund är snäll :D” BLÄ!

 3. Sara, Zombie, Ikaros och Ozzy:

  Ja, det är ett intressant fenomen det här med enhundsägare som har svårt att hålla koll på sin enda hund. Hur svårt kan det vara att bara koppla upp och gå förbi liksom! Vi som har fler hundar ställer ju jättehöga krav på våra för att det blir så viktigt att de sköter sig när man har så många, då kan jag känna att när man bara har en enda hund att man kan visa lite hänsyn!

 4. Ninni:

  ”Men h*n vill ju bara häääälsa!” 😉
  (Bläh! Jag blir så less på sånt där..)

 5. Ingela, Zeb, Indy:

  Suck, man blir ås himla less!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: