Inget kul med löp

Nej usch, det här med löp var ju inget roligt enligt Rhiva. Hon är helt klart påverkad. Igår när vi tränade var det inte alls samma tryck i henne som det brukar vara, och kampa ville hon knappt. Istället för lydnadsträning fick det bli lite freestyleträning där kraven är mycket lägre. I lydnaden vill jag ha fart och attityd, så vi får kanske lägga den träningen på hyllan ett tag tills den pigga och glada Rhiva är tillbaka, och under tiden träna enklare saker.

Igår kväll kom jag på den smarta idén att jag skulle kunna lägga två små spår åt Rhiva på vägen hem efter jobbet, och så blev det. Straxt utanför Linghem stannade jag till vid en stubbåker idag och lade ut två spår på 50 meter, med massa godis i och en boll i slutet på varje. Sedan åkte jag hem och rastade av hundarna innan vi åkte tillbaka till spåren. De hann få ligga ungefär 40-50 minuter.

För att hitta spåren hade jag knutit en grön bajspåse runt lite stubb, men trots att klockan bara var 15.30 så hade det redan börjat bli mörkt och jag fick fundera lite på var jag hade gått… men till slut så såg jag bajspåsen. Visade Rhiva med handen var hon skulle stoppa ner nosen och hon började tuffa iväg. Jag tycker hon var jätteduktig på sin spårpremiär. Hon låg på i selen och jag fick hålla emot lite i kopplet för att hon inte skulle dra iväg för fort.

Första spåret var verkligen raka vägen från början till slut. En boll i slutet var ju inget skoj, men när jag plockade upp den och började tjoa så var hon med på lite lek. Nästa gång får det nog bli en liten burk med något smaskigt i som väntar i slutet. När vi lekt en stund så traskade vi vidare till nästa spår. Även där tuffare Rhiva iväg direkt. Spårade noga och smaskade i sig godisbitarna på vägen.

När vi började närma oss slutet, trodde jag, så ville Rhiva vinkla av och jag blev osäker på om vi gått över slutet. Det var nämnligen upptrampat åt höger, och jag hade gått av åt höger… Såg mig omkring och undrade var bollen var, och såg då att det var upptrampat från vänster rakt över spåret. Alltså hade något passat på att kliva rakt över spåret, något som Rhiva tyckte luktade väldigt gott. Jag skymtade bollen lite längre fram och visade med handen i marken att Rhiva skulle fortsätta att spåra. Hon fortsatte framåt och hittade bollen, men jämfört med det som klivit rakt över spåret så var den inte intressant alls. Som tur var hade jag lite torrfoder i fickan som jag kunde erbjuda som belöning.

Det här med spår verkade ju Rhiva tycka var kul, så det måste jag se till att lägga åt henne fler gånger. Lite synd att något var tvunget att kliva rakt över det andra spåret, men jag tyckte ändå att Rhiva var himla duktig som kunde fortsätta att följa mitt godisspår när jag visade henne på rätt spår igen trots att hon inte riktigt ville släppa den andra doften. Nästa gång blir det som sagt något gott i slutet, typ sån där snuskig kattmat i någon äcklig sås.

20 november, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Inget kul med löp”

 1. Sara och Lhyra:

  Har du några jättesmarta tips på hur man gör så att man inte märker av den eventuella skendräktigheten lika mycket? Minskar maten och mer motion?
  Förra gången blev Lhyra väldigt skendräktig och löpet märker jag också av och borde kanske lägga den träningen på hyllan lite.

 2. Matilda:

  Tycker det är superkul med spår. Våga spårar också på fint och speciellt om det är viltspår, kanske syster Rhiva ville byta utövningsform 😉

 3. Ninni Österholm:

  Åh så duktig hon är. Kommer ihåg hur det var när jag skulle testa personspår med Wahidah… ”Du ska nosa här!” besvarade med ett ”Ja, nu har jag nosat, jag hittade godisen. Har du mer godis i fickan kanske?” 😉 (Efter ett tag fick jag henne att gå hela 10 meter långt spår, men nästan varje steg tvekade hon och undrade vad sjutton man skulle gå med nosen i backen för)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: