Helgen som inte blev som den skulle

Idag skulle jag och Rhiva åkt och tittat på lydnad på Söderköpings brukshundklubb och imorgon skulle jag ha startat med Thyra och Rhiva på KM i lydnad och bruks på Linköpings brukshundklubb. Thyra i lägre klass bruks och Rhiva i lydnadsklass I. Men jag har fått stryka de planerna.

Även om Thyra är piggelin så går det långtsam att få ordning på magen. Hon bajsar inte oftare än vanligt, men det som kommer ut ser inte så himla fräscht ut. Det är visserligen bättre än i torsdags, men inte bra. Igår framåt kvällen kom hon och håsade och flåsade med panik i ögonen, akut bajsnödig!

Hon får majsvälling och lite färskfoder, vilket inte verkar ha gjort magen sämre, och nu har jag faktiskt varit och köpt ris och kokat åt henne. Jag brukar inte hålla på och krångla med ris, och den klassiska fisken, men nu ska jag prova att ge flera små portioner med ris och färskfoder.

Rhivas löp som jag trodde var på gång förra lördagen försvann ju, och efter att mamma frågat när Lhine skulle löpa nästa gång så kom vi fram till att hon kanske höll tillbaka Rhivas löp då hon själv borde börja löpa i december om hon följer sin gamla löpcykel. Men, igår kväll hade Rhiva kladd i byxorna och idag har det kommit några droppar på golvet. Så nu har liten bestämt sig för att bli stor!

17 november, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Helgen som inte blev som den skulle”

 1. Sara och Lhyra:

  Alltså denna lilla lurvboll, hur jäkla söt är hon inte 🙂
  Tråkigt med inställda planer.

  SV: Till en början ville jag ha henne liggande för att öka bekvämligheten för mig men insåg ganska snabbt att det var obehagligt för henne att ligga ner så jag ändrade och nu står jag över henne när jag klipper klorna. Salvan smörjer jag inte med så ofta men borde kanske börja ha henne i samma ställning som vid kloklippningen. Jag vill ju också bli av med den dåliga känslan kring hanteringen för under tiden vi håller på, oavsett vad det är så härdar hon ut utan protester under själva processen men det är innan och efter som hon tycker att jag är världens sämsta matte och så vill jag såklart inte ha det 🙂

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Sötaste lilla ulltotten! 🙂 tråkigt när det blir så där, men det är säkert någon mening med det också. Som tur är finns ju massa fler tävlingar. 😀

  Svar- Tack för kommentaren i bloggen, det värmde. Det känna kul att vi har hittat vårt sätt att träna mao. På samma sätt som vi tränat rally. Strunta i detaljer och fokusera på känsla. 🙂

  Haha hoppas fisken är död för alltid, för det är inget jag medvetet tänkt på. Men nu försöker jag bara att gå. 😉

  Kul att du nämner att Lystra och Thyra ser lika ut i fotgåendet, för jag har också tänkt på det. 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: