Bra träning med alla tre

Började dagen med ett jobbpass på fyra timmar. Hundarna fick ligga i bilen under tiden, och när jag jobbat klart så åkte vi ut till hundungdom för att träna tillsammans med Nathalie och Ayax! Först gick jag en sväng med tjejerna så de fick sträcka på benen och rasta av sig ordenligt. När vi var tillbaka vid bilen fick jag ett sms från Nathalie som skulle bli lite sen. Under tiden gick jag in och började träna med Thyra. Brukslydnad fick det bli för henne idag. Vi körde igenom hela lägre klass i blandad ordning.

När Nathalie kom fick hon ställa upp som mottagare på en budföring. Thyra hade kanske behövt en lite påminnelse om vad en budföring är, för vad ”Marsch!” betydde kunde hon inte alls minnas. Hon satt kvar, satt kvar och satt kvar tills jag provade med ett ”Ja!” istället. Då for hon iväg, och skällde hela sträckan. Hmm, ojdå!

Näst på tur var Lhine, och hon var väldigt pigg, glad och skuttig. Vi jobbade vidare med vår högerhandling, och Lhine kan gå riktigt fint korta sträckor. Har tänkt fortsätta att vara petig, så vi kan använda det till heelwork to music! När jag letat ny freestylelåt till Thyra så har jag ju hittat massa låtar som jag tror kan passa till HTM.

Även Rhiva fick komma ut en stund, även om jag räknade med att vi inte skulle kunna träna något. Hon har ju tyckt att hundungdoms lokal varit superläskig, men idag när hon fått sitta i bilen och bli suktad så gick hon faktiskt in genom dörren före mig. Annars har jag fått dra in henne med mildare våld. Hon tassade även upp för trappan före mig. Där uppe väntade en positiv förstärkning i form av Nathalie och Ayax. Oj, oj, oj vad roligt att dom var där, även om de inte fick hälsa.

De packade ihop och cyklade hemåt, så då kunde jag släppa lös Rhiva. Idag var hon lite modigare än tidigare, och när hon hittat en apportbock på golvet så greppade hon den. Klick och godis direkt! Vi fick till flera repetitioner, även om hon var tvungen att se sig omkring emellanåt. Det knakade i väggar och golv, lite läskigt. Provade att kasta iväg apportbocken, som dundrade i golvet, men hon vågade inte riktigt ända fram själv utan ville ha lite stöd från mig ifall att det skulle hoppa fram ett spöke nånstans.

Testade även att träna snurrar åt båda hållen och slalom, och det funkade fint. Duktig liten plutta. När vi sprungit och busat en stund fram och tillbaka över golvet så provade jag att ställa upp mig så som jag gör när vi startar upp en träningspass, och Rhiva kom och satte sig fotposition. Belönade kontakt och provade även att ta ett halvt steg framåt. Hon höll ögonkontakten och hängde på! Ett, två, tre steg och vändningar på stället. Sedan fick det räcka! Vi fick ju mycket mera gjort än vad jag trodde!

Fyra timmar jobb och sedan tre och en halvtimme hundträning, så borde det vara fem dagar i veckan!

Rhivas löp har jag förresten inte sett något mera av, så det blir ju spännande att se när jag hittar första bloddroppen på golvet. Blir inte förvånad om det dröjer ett par veckor/en månad, för både Thyra och Lhine gjorde så när de var unga. Ett litet förlöp innan det drog igång några veckor senare.

13 november, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Bra träning med alla tre”

 1. Nathalie och Ayax:

  Tack för trevlig träning! 😀

 2. Anna:

  Har precis börjat följa din blogg – du inspirerar massvis! Kan inte du skriva lite om dig själv under rubriken Matte – så vet jag vem det är som skriver på bloggen? 🙂

 3. Ann-Sofie:

  Inte konstigt att Rhiva vill kolla runt lite när ni tränar i ett spökhus ;). Är det träning inför mentalbeskrivningen måhända??
  Perfekt jobbtider som ger den möjligheten till fördelning ibland, håller helt med, vore toppen om man hade det så lite oftare.
  Duktiga tjejerna är o Du oxå Sandra, oavsett vilken gren ni plockar upp o kör. Heja Heja <3

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: