Geggakleggaträning

Efter att ha varit och skrivit på papper på mitt nya jobb så åkte jag och hundarna till brukshundklubben för att träna. Började som vanligt med Rhiva, och idag var planen extra klafsig. Tog inte många sekunder innan jag var helt nergeggad eftersom att Rhiva ska upp och slå med sina tassar på mina armar när vi kampar…

Idag blev det ett ganska kort träningspass där vi tränade hopp över hinder tävlingsmässigt, ställande och vänstersvängar från stående på stället. Hopp över hinder börjar kännas tävlingsklart, för idag gjorde hon riktigt fina ingångar utan knuffar. Måste få stadgan/starterna lite jämnare bara. Hon tjuvar på fel kommandon och sitter kvar på rätt kommando… Ställandet tycker jag funkar riktigt bra nos mot näsa, så det provade vi vid sidan också. Först valde hon att lägga sig ett par gånger, det brukar man ju få belöning för, men sen provade hon tveksamt att börja sakta av och då vräkte jag iväg leksaken bakåt. Tanken var ju rätt och det tyckte jag var värt att belöna. Det kan ju inte vara perfekt från början.

När jag tränat klart med Rhiva var jag genomblöt, frusen om fingrarna och dessutom kissnödig. Funderade på att åka hem, men kom ju på att det finns dass vid hundungdom så vi åkte vidare dit istället. För Thyra och Lhine blev det alltså träning inne på hundungdom. Jag hade med mig pallen så Lhine fick träna på ingångar och vändningar på höger sida, och jösses vad roligt hon tyckte att det var. Korta pass med bus emellan, och hon blev helt tokig. Provade några inkallningar till höger sida, och hon galopperade mot mig, hoppade upp på pallen och slängde in rumpan. Härligt!

Med Thyra blev det lite blandad freestyleträning. Hon gick igång som fan på att få träna inne. Vet inte varför hon gör det? När jag skrivit klart det här inlägget måste jag ta mig i kragen och skriva ner en skiss på progammet vi ska köra på lördag. Det är ju bra om vi hinner provköra det några gånger så jag hinner göra eventuella ändringar och försöka lära mig det utantill. I helgen delade jag iallafall upp låten i stycken, sexton stycken!

22 oktober, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Geggakleggaträning”

  1. Terese:

    Grattis till nya jobbet!

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Weey, det gick fort att få nytt jobb! GRATTIS! 🙂 Vad ska du jobba med?

  3. Sandra:

    Grattis till jobbet!! Vad blev det?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: