Första dagen som arbetslös

För drygt tre veckor sedan fick jag och min kollega under vår lunch reda på att hunddagiset vi jobbade på antingen skulle läggas ner eller hyras ut från 1 november. Ett chockande besked, som alltså innebar att vi förmodligen skulle bli arbetslösa om 1 1/2 månad. Alla vet ju hur lätt det är att hitta jobb också… Mer information om vad som skulle hända skulle vi få i slutet av samma vecka…

Den informationen fick vi inte förrän i tisdags förra veckan, och från 1 november skulle dagiset börja hyras ut. Vi fick även veta att den personen skulle börja jobba under oktober för att komma in i verksamheten. Bekräftande frågade jag att då har vi iallafall jobb till 31 oktober? Våra anställningsbevis skulle nämnligen gå ut under fredagen, om tre dagar. Svaret vi fick kom som ett slag rakt i ansiktet.

”Nej, det tar ju slut på fredag!”. Liksom, va?!? Tre dagar innan vi blir uppsagda får vi reda på det… Men vi blev inte ens kvar så länge. Efter en diskussion som vår chef satte igång på vår lunch, där vi inte alls var eniga med chefen och stod på oss, så fick vi sparken!

Från och med idag är jag alltså officiellt arbetslös, men förhoppningsvis kommer jag väl inte vara det allt för länge. I torsdags var jag och köpte en skrivare och ägnade kvällen åt att både skriva ett CV och en spontanansökan som jag var och lämnade i fredags morse. Idag har jag via mail skickat iväg spontanansökan nummer två och tre, efter tips från en nära vän. Nu är det bara att hålla tummarna!

Nu när jag är arbetslös kommer jag självklart passa på att lägga ner mycket tid på hundarnas motion och träning. Idag har vi dock tagit det lite lugnt. Började dagen med en promenad på 50 minuter, och sen har jag kört ett race här hemma för att komma ifatt med tråkigt hemmapyssel som det varken funnits tid eller ork för de senaste två månaderna när jag slitit på heltid.

När jag hade tänkt gå ut och träna med hundarna så upptäckte jag att det regnade, och det hade jag faktiskt ingen lust att gå ut i, så istället plockade jag fram Dog Boxen. Rhiva fattade verkligen ingenting och Thyra var helt värdelös, spottade ut klossen överallt förutom på boxen så hon var inte ens nära att få ner den i hålet. Lhine däremot, hon är en mästare på Dog Box! Det är jättekul att sitta och titta på hur hon löser det för att få ner klossen i hålet. När hon missar så funderar hon verkligen på hur fasen det kunde bli fel och gör om tills det blir rätt.

Om det är nån som vill ha lösenordet till fredagens inlägg så är det bara att fråga!

1 oktober, 2012 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “Första dagen som arbetslös”

 1. Millan:

  Tråkigt med hela situationen, men jag håller tummarna att du snabbt får ett nytt jobb! Om jag får vill jag gärna ha lösenordet till det låsta inlägget.

  Lycka till med jobbsökandet och dina fina hundar!

  Hälsningar Millan

 2. Anna & Juni:

  Tråkigt att höra 🙁 Hoppas du snart har jobb igen! ta hand om dig!

 3. Sandra o Lukas:

  Jag vill gärna ha lösenordet. Så tråkigt för er att det blivit såhär.

 4. Sofie:

  Va träligt :/ Läser gärna det lösenskyddade inlägget!

 5. Jeanette, Sly & Maya:

  Vad tråkigt att du blev arbetslös 🙁 Håller tummarna att du snabbt får jobb igen. Låter bra att vara ”på” direkt & söka. Kram till dig & de 4-benta!

 6. Carina Jangbrand:

  Men fy så dåligt av arbetsgivaren :-((

 7. Greta o Bono:

  Men fy vad trist! Håller tummarna att allting löser sig. Jag vill också gärna läsa det låsta inlägget om det går bra. Ha det fint!

 8. Sara:

  Så tråkigt och verkligen inte okej handlat av er chef!! Läser gärna inlägget med lösenord om det känns bra.
  Ha en fin dag, du ska se att det löser sig. 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: