Duktiga unge!

Sitter här och är sugen på att anmäla Rhiva till tävling, men vi får snällt vänta drygt 5 månader(!) innan tävlingssäsongen drar igång nästa år. Dagens träningspass på brukshundklubben gick bara så bra! Det gick så bra att efteråt åkte vi till Djurkompaniet och köpte snask. Rhiva fick välja, och det blev öron av grishud som hundarna ligger och tuggar på nu.

Det var svinkallt och blåsigt på bruksa, så det for löv över hela planen och det kändes som att ett träd skulle kunna komma rasande när som helst. På parkeringen lekte två schäfrar högljutt, men det störde nog mig mer än Rhiva. Med den störningen körde vi igenom linförigheten med svängar och halter åt alla håll och en språngmarsch. Några få belöningar, och det kändes som att Rhiva blev bättre ju längre vi gick. I helt om halt blev hon lite vid, då vi vände precis framför träningskorgen, men i övrigt kändes svängarna och halterna jättefina!

Just det, vi började träningspasset med en tävlingsmässig platsliggning, dock utan uppsättandet. Hon låg still hela tiden, även om hon såg sig omkring och nosade lite. Emellanåt lade hon ner hakan i backen, vilket vi aldrig tränat på, så jag funderar på om vi faktiskt ska ta och lära in det. Platsen är iallafall det vi ska fokusera på den här veckan. Astråkigt moment att träna på tycker jag, men nån dag måste vi ju ta tag i det – och den dagen var idag.

Efter linförigheten tränade vi lite hopp över hinder. Hoppa är ju jättekul, så Rhiva tjuvade flera gånger. När hon väl satt kvar på ”Kalla in/Kommendera” så kastade jag leksaken åt henne. Tre gånger kommenderade jag ”Hopp!”, varav hon hoppade två. Hon hoppar med väldigt god marginal över hindret och gör jättefina ingångar, så det är det där när man ska hoppa/inte hoppa vi behöver jobba på.

Vi avslutade sedan träningen med några rutskick. Träningspasset för 3 1/2 vecka sedan verkar ha satt sina spår, för på mitt kommando satte hon full fart ut i rutan direkt. Hon letade såklart inte upp rutan själv, utan innan första skicket gick jag ut och visade att jag lade godis på riktningspinnen, men sen fick hon ingen mera hjälp utan jag lade dit nytt godis medan vi kampade i rutan.

29 oktober, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Duktiga unge!”

 1. Anna med flock:

  Kul att det gick så bra, är härligt när man går med en sån skön känsla från träningen 🙂

  Vilken härlig bild på ”lertrollet”!

 2. Angelica:

  Kul att det går så bra, kan knappt vänta tills vi ser er på tävlingsplanen 😀

 3. Greta o Bono:

  Superhärlig bild!

 4. Emma o Sasha:

  Underbar bild!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: