Skräpdebut och dåligt avslut

9 månader gammal junior under utveckling. Välskuret huvud.
Feminint bra uttryck. Korrekt bett. Mycket bra hals. Acceptabla skuldror.
Utmärkt överlinje. Önskar mer massa i kroppen. Bra vinklar. Mycket
bra päls och struktur. Utmärkta rörelser bak och från sidan,
men ostabil i fronten. Härligt temperament.

Korrekt storlek. Välskuret huvud. Korrekt uttryck. Utmärkt hals.
Stel(?) i skuldran. Utmärkt överlinje. Korrekt kropp. Välvinklad.
Lite för hög svans i rörelse. Utmärkta rörelser.

Jahaja, idag har Rhiva gjort debut i juniorklass och Lhine ställts för sista gången i år. Inga resultat att hänga i julgranen direkt, då junioren behövde mer massa och jakthunden hade för hög svans(?!?).

Hundarna skötte sig fint iallafall, och Rhivas päls har jag uppenbarligen varit nervös över i onödan. Det lyftes i pälsen hos alla hundarna, och jag var förberedd på en förskräckt min hos domaren när han kollade Rhiva päls – men icke. Den var tydligen duglig ändå!

Angående Rhivas massa så blir jag ju lite förundrad över hur pass färdig en nybliven junior ska vara? Man kan ju inte jämföra de med de äldre juniorerna i klassen. Klart det blir kontraster mot de som är äldre, speciellt nu när juniorklassen är upp till 18 månader.

Höjdpunkten idag var när vi fick ett väldigt trevligt och oväntat besök vid tältet. Jag fick beröm för min handling och så gratulerades det till min fina juniortik som gått och vunnit en massa i valpklass under sommaren. De orden värmde verkligen.

Nu under sena eftermiddagen, när inte pälsarna behöver aktas längre, har jag varit iväg med hundarna så de fått simma och bada! Både längder på tid längs bryggan och fri lek och sim. Rhiva som ska stärka sin kropp och få bygga lite mer muskler fick börja medan de andra två satt uppbundna. Hon följde med fint ut i vattnet bredvid bryggan, fast bryggan var ganska högt upp från vattenytan. 2 minuter fick hon simma, vilket blev fyra längder, och sedan fick hon vila i 1 minut. Tre gånger upprepade vi detta innan alla tre fick härja lösa.

När hundarna härjat, plaskat och simmat en stund så fick Rhiva sitta uppbunden medan Thyra fick simma i koppel längs bryggan. Samma tider som Rhiva. Lhine hon simmar så gärna ändå, så hon fick vara lös och simmade glatt bredvid en bit utanför Thyra. Sedan vi kom hem har hundarna varit väldigt lugna, så jag tror de är rätt nöjda! Hoppas vi kan få till lite simning ett par gånger i veckan. Känns inte som vi behöver oroa oss över att badplatsen kommer vara upptagen av folk som ska sola och bada…

9 september, 2012 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: