Medaljören

Två tävlingar, tre starter, tre klassvinster, tre 100-poängare och uppflyttad
till avancerad klass inom en månad. Mattes duktiga tjej!

30 september, 2012 | 16 kommentar »

16 kommentarer till “Medaljören”

 1. Sofia:

  Grattis! 🙂 Vad ni är duktiga!

 2. Terese:

  Ni är grymma! Härlig bild:)

 3. Dessi & Teddie :):

  Grattis! 😀

 4. Angelica:

  Grattis, och vilken mallig Lhine 😉

 5. Linda:

  Häftigt! Stort grattis 🙂

 6. gunela:

  GRATTIS 😀
  Ni är så himla duktiga VAD ni än tar er för 😉

 7. Sandra:

  Grattis!!

 8. Åza:

  Du måste vara stolt över dej själv! Waow vilken förare du är! GRATTIS!

 9. Ninni Österholm:

  Haha, jösses, grattis! 😀

 10. Elaine:

  Så stolt hon ser ut! Med all rätt! Grattis! 🙂

 11. Eva:

  Grattis! Tycker det är två duktiga tjejer :D!

 12. AC:

  Tack och grattis själv!
  Ja, jag tycker nog att en wp-sele är ett måste om man vill dra kätting. Om man har en vanlig nomesele så kommer kättingen att trycka ner rumpan på hunden och då ge en felaktig belastning. En nomesele är gjord för att ha belastningen i linje med hundens rygg ungefär och inte på marken. Vad som är rätt vikt för en viss hund är individuellt, men om man börjar med 10-15% av hundens kroppsvikt och sedan jobbar sig uppåt sakta men säkert så brukar man få bra resultat. Sen kan man ju variera träningen med att ha lätta pass med kanske 25% av hundens kroppsvikt och sen köra tyngre med mellan 50-200% av hundens vikt. Neo går ofta med runt 80-100% av sin kroppsvikt bakom sig. Vad man bör tänka på är att 10 kg kedjor inte gräver ned sig i underlaget lika mycket som tex 30 kg kedjor, belastningen ökar alltså inte propotionellt med vikten på kedjan.

  Det där med start ålder finns det nog lika många svar på som det finns förare 😉 Många draghundsförare kör in valpar vid 4-6 månader medan de flesta bruks/aktiva svenssons säger att man ska vänta tills hunden är 1-2 år. För 99% av hundägarna finns det egentligen ingen anledning att börja dragträna med fokus på att bygga muskler/kondis innan hunden är 12 månader och om man börjar tidigare och inte vet man sysslar med så kan följderna bli katastrofala. Därför brukar jag alltid tipsa om att vänta med att börja tills hunden iallefall är 10-12 månader beroende på ras 🙂

 13. Emma o Silla:

  Vad härligt nöjd hon ser ut! 🙂 Grattis från oss!

 14. Kristin:

  Söta Lhine, snacka om att hon ser stolt ut 🙂
  Själv får jag vänta med start i fortsättningsklass till nästa år. Går så få tävlingar här omkring nu och till våren ser det knappt ut att vara några 🙁
  Och för rallyn är jag inte så sugen på att åka så långt då det inte är vår ”första gren”.

  Ja detta med att välja hund är svårt. Och håller verkligen med om att golden är en härlig allround hund. Dock är jag personligen något mer förtjust i ”jaktmodellen”. Men nu är det en ras som ska passa sambon och han har verkligen svårt att välja. Men vi har inte alls bråttom utan han får i lugn och ro välja den ras som passar honom. Sen gillar jag verkligen de hundarna från din mammas uppfödning. Nu har jag endast sett några av dem live men även när jag ser filmerna. Det är härliga positiva arbetsvilliga hundar. Det finns mycket glädje i dem och det gillar jag. Men vi får se vad Pelle väljer. Han kommer säkert hem med en jack russel eller nått *skratt*

 15. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Ni är grymma! Grattis 😀

 16. Linn:

  WOW!! Grymt jobbat!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: