Goldendagen i Norrköping

Usch och fy så ledsen jag blev imorse när jag vaknade. Rhiva såg ut som en abborre över ryggen, och när jag försökte borsta ner pälsen så blev kardan full av päls. Nej, nej, nej! Det kändes inte alls kul, med tanke på att jag har anmält och betalt till hennes juniorklassdebut. Den lär ju inte bli av än på ett tag. Hon kommer ju vara junior länge, men det känns ändå trist då jag verkligen sett fram emot det.

Lösningen för dagens utställning blev att spraya pälsen på ryggen med vatten, lägga på henne ett täcke och hoppas att det inte skulle se för jävligt ut. Lite bättre blev det, men inte jättevackert.

Förutom utställning så bjöd Goldendagen på lite prova-på-aktiviteter, så som rallylydnad, apportering och viltspår. I pausen hade jag och Thyra en freestyleuppvisning, till Cheb Khaled – C’est la vie. Jag var lite nervös att jag skulle glömma bort programmet, då vi bara kört igenom det en gång, men det gick bra och Thyra hade kul! Som tack fick vi en fin ljusgrej från Betongglädje.

Jag anmälde alla tre till utställningen, och alla tre fick HP. Rhiva uppförde sig inte lika bra som hon brukar, utan blev jättesprallig av köttbullarna som jag hade med som godis idag. Ringen var ganska liten så rörelserna blev rätt slarviga också. Thyra var het och sprang på fort, och Lhine tyckte inte alls att det var roligt med utställning idag. Hon ville knappt ta godis och stod inte alls med den utstrålningen hon kan ha. Antar att det har med skendräktigheten att göra.

När det var dags för finalerna fick jag försöka ragga upp en handler till en av hundarna, och till slut lyckades jag övertala Annelie att visa Lhine. Första varvet körde Lhine sitt eget race och skulle springa ikapp mig och Thyra som sprang först, men sen när Annelie lagt upp kopplet under öronen på henne såg det jättefint ut! Thyra blev 2:a bästa tik och Lhine 3:e bästa tik. Kul! Båda fick fin öppen kritik, och det som störde hos Thyra var något hög svans och Lhine såg lite tung ut idag – och som sagt, hon tyckte ju inte det var jättekul idag.

I tävlan om bästa tikvalp visade sig att det bara var Rhiva som fått HP, så det blev ju en lätt vinst. Det var valpklass upp till 12 månader, och Rhiva gick mot en hane som var 6-7 månader. Det blev Rhiva som fick ta emot den röd/vita rosetten och hon blev alltså BIS-valp! Så himla roligt!

Mycket välutvecklad ung tik. Härlig bild i stående. Välkonstruerad runt om.
Härligt bröstkorgsdjup. Bra ben och tassar. Fina rörelser, ännu lite lös
i ryggen. Proffsigt visad. Lycka till med henne!

Annika Andersson, kennel Catchword.

1 september, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Goldendagen i Norrköping”

 1. Annelie:

  Grattis!
  Jätte fint program i pausen med Thyra, tänkte på det där med att lhine knappt ville ha godis, hon var inte ett dugg sugen, jag tänkte att det kanske var för att det var jag som visade, men där hade du förklaringen!

 2. Maggan & CO:

  MASSOR GRATTIS till ”guld-dagen”!

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis! Ser fram emot när nu börjar tävla off. Ni kommer ju bli champinjoner fort som tusan då ju. 🙂

 4. lizzy&Nitro:

  Härligt! STORT GRATTIS!!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: