Träning på BK x 2

Efter en lång sovmorgon åkte jag och hundarna igår till Linköpings BK och tränade, och Rhiva blev helt slut i huvudet av den nya miljön. Vi har visserligen tränat på brukshundklubben förut, men på en annan plan och med mycket mindre krav, så igår blev det mycket nytt.

Idag åkte vi till Norrköpings BK direkt efter jobbet, dels för att Rhiva skulle få träna i ytterligare en ny miljö samt för att jag vet att när jag väl kommer hem så känner jag mig som en zombie. Då blir det lätt att jag fastnar inne och inte ens orkar gå ut och träna på gräsplanen utanför porten. När jag jobbade på Shell gjorde jag alltid så, åkte direkt till brukshundklubben efter att jag hämtat hundarna hos dagmatten så vi hann få till lite träning innan tröttheten överföll mig.

Jag började med Rhiva, då hennes träning känns viktigast just nu. Vi fick ganska snart störning av en tjoande glad matte och hennes border collie. Superbra och svår störning med mycket många glada rop, flygande boll och springande hund. För säkerhets skull fick Rhiva ha koppel så de inte skulle få sällskap av en virvlande goldenvalp.

Det blev tidsinställd träning, med fem minuter hopp över hinder, fem minuter kontakt i utgångsposition och några steg framåt samt lite klass I-apportering. Rhivas blick försvann många gånger bort till den andra planen, men kroppen var kvar hos mig och hon tog kampbelöningen bättre än nånsin. Jag fick ett bett både i handen och magen… men det var det helt klart värt! Bra träning fick vi till också.

Näst på tur var Thyra, som såklart fick träna freestyle. Thyra är aldrig seg i freestyleträningen, men idag var det extra härligt drag i henne. Det blev många belöningar där hon fick springa efter kampleksaken så hon fick springa av sig mellan varven. När vi var klara hade hon ett rejält flås och mungiporna var uppe vid öronen. Hon såg så himla lycklig ut!

Sedan var det Lhines tur, och för henne blev det rallylydnad. Både med och utan koppel, och blandade moment från nybörjar- och fortsättningsklass. Det är snart dags för tävling, och skulle vi få full pott så vill jag att vi är lite förberedda på att flytta upp till nästa klass direkt. Fyra starter har jag tänkt att vi ska få till under hösten…

Även Lhine var bra i gasen, trots att hon är skendräktig. Upptäckte det igår när jag borstade igenom henne och hon var alldeles kladdig i pälsen under magen. Tyckte hon var tjurig på jobbet i förra veckan, men trodde det berodde på att hon fått vara hemma med Lenny en dag och blivit bortskämd med ett grisöra. Har liksom haft noll koll på hur många veckor det gått sedan löp…

27 augusti, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Träning på BK x 2”

  1. Nettan:

    Åh vad jag längtar till att tjejerna här ska sluta löpa så vi kan komma igång ordentligt med träningen igen, blir ingen riktig ordning när man bara tränar hemma men nu har 2 gått ur höglöp så då är det bara 2 kvar.

  2. Zandra, Lova & Lystra:

    Kulatt ni är i full gång med rallyn! 🙂 Ang tävligen du udnrade om vi skulle på så har de ingen avanceradklass där. 🙁 Du kanske man mejla mig vilka fler ni ska på, så kanske vi kan boka in oss på någon av dem. Behöver nämligen hitta en tävling till att nmäla oss till. Vore ju roligt om vi skulle vara på samma 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: