SKK Askersund

I sällskap av mamma och Hicka har jag, Thyra och Rhiva idag varit på SKK:s utställning i Askersund. Det blev en jättebra dag, även om det inte började så bra. Jag försov mig tjugo minuter, hann inte äta frukost och höll på att glömma kavajen hemma! Vi blev sedan inparkerade på avlastningsplatsen, och parkeringsvakten var inte ett dugg samarbetsvillig. Jag blev jättestressad och mamma bad om att bilen kunde få stå kvar tills vi varit inne i ringen, eftersom att vi skulle in i valpklass, men se det gick icke!

Men jag hann både gå på toa, byta om och borsta av Rhiva innan vi skulle in i ringen. Rhiva skötte sig jättefint i ringen och sprang lika bra som hon gjorde i Åtvidaberg förra helgen, så den lilla damen har nog förstått vad utställning handlar om. Domare var danska Kjaer Erling Pedersen, som kände igenom hundarna väldigt noga. Han var framme och kollade Rhivas front en gång till under bedömningen, och då började jag ju undra vad han hittat som han inte gillade.

Med en jättefin kritik vann Rhiva klassen med HP och blev BIR-valp! En excellent valp som domaren tyckte var särskilt lovande. Härligt!

Fin välbyggd valp. Gott huvud och uttryck. Fin hals och överlinje.
Välvinklad. Utmärkt bröstkorg. God benstomme. Fin päls. Rör sig väl.
BIR-valp. Grattis!

Mamma och jag satt kvar och tittade på resten av bedömningen, och i bästa tikklass fick jag förtroendet att visa Annette Strands fina Pia, SE U(U)CH Floprym R Pea Nut som blivit 2:a i championklassen. Pia och jag skötte oss fint tillsammans, så hon blev 2:a bästa tik med R-CACIB!

Det blev lång väntan på eftermiddagens finaler, men en timme passerade snabbt när vi åkte iväg för att äta lite mat. Men sen, självklart när jag stod i toalettkö, blev det helt plötsligt lite bråttom när valparna ropades in till uppsamlingsringen.  Jag har ju dock hunnit lära mig att förhandsgranskningen tar ganska lång tid, så jag kände ingen större panik. Dagens domare var väldigt noggrann och tog god tid på sig så uppfödargrupperna fick gå in i finalringen före valparna till och med.

Inne i finalringen skötte Rhiva sig återigen jättefint, och den här gången blev det inte bara att springa in för att springa ut igen, utan när domaren tackat av ungefär hälften av de omkring 30 valparna så stod vi fortfarande kvar! Wow, det lär ju aldrig hända igen liksom. Domaren kikade en gång till på valparna som var kvar och vi fick springa fram och tillbaka i ringen. Några till tackades av och 10 valpar var kvar i ringen när domaren började anteckna vilka hon ville placera. Rhiva var en av dessa valpar som var kvar i ringen! Hur häftigt som helst ju!

Placeringarna ropades ut i högtalarna med vi fortfarande stod kvar i ringen. Skulle vi bli placerade? Eller näe? Eller? Nej, någon placering blev det inte, men jag hängde verkligen inte läpp för det utan tyckte som sagt att det var jättehäftigt att få vara kvar i ringen så länge som vi fick idag! Extra kul kändes det såklart att få dela detta med mamma som satt på första parkett med Thyra och Hicka. Vilken dag!

11 augusti, 2012 | 11 kommentar »

11 kommentarer till “SKK Askersund”

  1. Lovisa, Inja & Fendi:

    `Åh, så skoj 😀 GRATTIS 😀

  2. Gabbi, Edwin & Nixon:

    Hon är bra fin Rhiva! GRATTIS 🙂

  3. Ann-Sofie:

    Så himla kul, Supergrattis till snygga tjejen o hennes matte!

  4. Nathalie och Ayax:

    Åh, vad roligt! grattis!:) (hihi, vilken utställningsnörd du håller på att bli ;))) )

  5. Dessi & Teddie :):

    Grattis!! 🙂

  6. Anna&Trion:

    Åh va kul! Grattis! Va maffig den stora lila rosetten var! 😀

  7. Ida:

    Vad kul! Grattis

  8. Mamma:

    Jätteroligt,nervöst och spännande att vara på plats och se. Ni var otroligt duktiga båda två.

  9. Zandra, Lova & Lystra:

    Häftigt! 😀 Grattis till er båda.

  10. Hanna:

    Stort grattis till dig och fina Rhiva 🙂

  11. Sara:

    Vad kul! Grattiiiis! =D
    Vi var också i Askersund! =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: