Fågelpremiär!

Jag har ett bra tag tänkt att det är dags för Rhiva att få smaka på fågel, men det där att komma ihåg att plocka fram en kvällen innan har jag inte lyckats så bra med. Men igår så, då kom jag ihåg det! Eftersom att Rhiva är vild och galen i det mesta hon gör så tog jag fram en riktig monsterfågel, en korp. Jag har duva och en lite trut också, men det kändes som att det kanske skulle vara lite för tuggvänligt.

Vid första mötet med korpen fick Rhiva vara i koppel. Hon var väldigt intresserad, men fattade inte vad hon skulle göra med den. När jag rörde lite på den hängde hon genast med och tog tag i den, men ville inte lyfta den själv. Till slut kopplade jag loss och bad henne sitta kvar medan jag gick och lade korpen i en buske, och då när den låg lite klurig till så tog hon den och bar den en bit. Men den var stor och svår att bära.

Jag kastade omkring med korpen på gräsmattan och Rhiva gjorde goda försök att bärga den. Ganska så snart var hon jättetrött och tog helt slut i huvudet. Då fick det räcka och vi gick in igen. Ett par timmar senare gjorde vi ett nytt försök, där Rhiva fick vara lös hela tiden. Då tog hon korpen både snabbare och bättre, och jag slängde iväg den flera gånger så hon fick bärga in den till mig.

Det var kul att se att Rhiva inte såg korpen som sitt byte, utan den skulle in till mig. Nu ligger en duva på tining i badrummet, och den får följa med till jobbet imorgon. Planen är att lägga ut den i skogen under lunchpromenaden med Thyra och Lhine, och i koppel ska jag sedan gå samma sväng med Rhiva och sen om vi kan hitta den. Den är ju betydligt mindre och lättare att bära på, så förhoppningsvis plockar hon upp den direkt.

Idag har jag förresten gjort en sida för Rhivas utställninsresultat. Den hittar ni här.

19 augusti, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Fågelpremiär!”

  1. EmmaoLoke:

    sv: Tack för grattiset! 🙂 Ja det ska bli riktigt roligt med en valp, hoppas bara alla kommande veckor kommer gå bra så att jag får hem min tjej! Vet inte vad som kan gå fel, men vill inte ta ut segern i förskott så att säga.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: