Små korta pass

Ibland glömmer man bort hur enkel och effektiv man kan göra sin träning, men efter att ha läst i Zandras blogg så har hundarna både igår kväll och idag fått varsina 2 x 5 minuters pass där jag bytt hund mellan varje pass. Fem minuters träning hinner man ju (nästan) alltid med, och tar man dubbla pass hinner man dessutom träna olika saker om man så vill.

För Rhivas del har det blivit fem minuter med position/fotgående varje pass. Igår blev det även ”Kierrä” och idag gjorde vi ett par linjetag på gräsmattan mot ett träd för att ha en tydlig referenspunkt. Så först har hon fått använda huvudet och sedan har hon fått använda benen. Fotgåendet känner jag att vi verkligen har kommit igång med nu och hon tycker det är jätteroligt! Rhiva har en jättefin kontakt som jag hoppas vi kan behålla. Det känns dock som att hon går lite långt bak, men då jag är van vid Thyra och Lhine som går för långt fram så går säkert Rhiva precis där hon ska. Imorgon ska vi träna lydnad tillsammans med mamma och Emma, så då får jag två par ögon som kan bedöma hur hon går.

Lhine har fått väldigt blandad träning då jag inte riktigt vet vad jag vill göra med henne just nu. Eller, jag vill väl egentligen för mycket på en gång. Lydnad, freestyle och rallylydnad. Idag tog jag tag i det tråkiga sittandet i grupp, där Lhine fick sitta 2 x 2 minuter med mig dold, och sen skickade jag henne på belöningburken som vi lagt ut och gömt tillsammans.

Thyra och jag har jobbat på vårat nya freestyletrick, där jag känt att vi stått stilla ett tag. Bara på de här två dagarna har vi kommit jättemycket framåt då jag provade att hoppa över ett par steg i inlärningen. Något som jag ibland glömmer både med Thyra och Lhine är att jag inte behöver vara så himla petnoga och träna allt steg för steg, utan ofta har de redan listat ut vad det egentligen är jag vill. Nu är det fortfarande en bra bit kvar innan tricket kan räknas som klart, men förhoppningsvis kommer vi kunna använda det under AFEC-finalen (och SM). På tal om det så måste jag hitta en ny låt tills dess. Byxorna jag har använt till vårat nuvarande program har pajat, så det känns liksom som att de försöker säga mig något…

31 juli, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Små korta pass”

  1. Zandra, Lova & Lystra:

    Kul att jag kunde insperera 🙂 Jag måste köra på sånt koncept för att inte tröttna själv. Och jag tycker att träning känns mest effektiv så här faktisgt! 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: