SKK Köping


5 year old female of very good type. Good head and expression.
Well developed chest.
Good length of neck. Enough rear angulation.
Strong topline. Moves well. Excellent training.

Är jättetrött efter alldeles för lite sömn och en lång dag på SKK:s utställning i Köping. 06.00 möttes jag och Emma med Silla upp i Norrköping, och 1 1/2 timme senare så var vi framme. Vi slog upp mitt tält, rastade hundarna och kunde sedan sitta ner en stund i väntan på att bedömningarna skulle starta. Sara och Lhyra kom och tog plats i tältet under tiden också.

Först ut av de fyra hundarna jag skulle visa idag var såklart lilla Rhiva, som vann sin klass med HP och blev BIR-valp! Sedan blev det en stunds nervös väntan innan jag skulle in med födelsedagshunden Lhyra som debuterade i juniorklass. Domaren blev väldigt förtjust i henne, så det blev Excellent och en 3:e placering!

Det var bara två unghundstikar, så det var ganska snart dags att gå in i jaktklassen med Lhine. Senast jag ställde henne själv var i december 2010, och då var jag så nervös att vi slarvade runt i ringen. Jag var nervös idag med innan vi skulle in, men Lhines samlade rörelser gjorde att jag glömde bort det. Hon rörde sig jättefint och ledigt i ringen och det kändes som att hon visste precis vad det var frågan om.

Lhine fick Excellent och domare tyckte att hon var av ”lovely old english type”, som man kunde se för en himla massa år (40 år?) sedan. Hon föredrog egentligen den andra tiken av ”modern type”, men Lhine vann klassen på sina rörelser! Det blev dock inget CK, men det var domaren snål med så Excellent är jag jättenöjd med.

Sist ut i vårat gäng var Thyras dotter Silla, och även hon fick Excellent och blev sedan placerad som 3:a i öppenklassen. Vilken bra dag det blev! Domaren frågade efteråt om alla mina hundar var släkt då hon tyckte att de var väldigt lika i typen. Kompakta kroppar och det syntes att det var arbetande hundar då de hade mer ”power” i sina rörelser. Kul att höra.

Lhine och Silla har ju samma mamma, och Silla och Rhiva samma pappa, så de är ju väldigt nära släkt. Silla är ju halvsyster med båda två, plus att hon blir Rhivas moster… Lhyra däremot kommer lite längre bort, men allihopa har ju Kornet bakom sig som mormors mor och mormors mormor.


7 months old female. A bit inmature for the moment. Nice female
expression.  Good lenght of neck. Enough developed chest for the age.
Good front and rear angulation. Could move more in balance.

21 juli, 2012 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “SKK Köping”

 1. Annelie:

  Vilken dag ni fick! Stort GRATTIS, visst var hon lite snål med CK, tycker att hon kunde kostat på sig några fler!

 2. Caroline o. Lukas:

  Grattis till fina plceringar och kritiker 🙂

 3. Ann-Sofie:

  Finfina placeringar o vackra ord i kritikerna. Stort GRATTIS igen o nästa gång behöver du ju inte alls vara nervös innan så duktiga som tjejerna är <3
  Kram

 4. Zandra, Lova & Lystra:

  Woohow, vilken dag för Höstglädjens hundar. Grattis till alla fina resultat. 🙂

 5. Dessi & Teddie :):

  Grattis! 😀

 6. Anna&Trion:

  Vilka fina kritiker! Grattis! 😀

 7. Annika:

  Grattis till jättefina resultat och kritiker!! :-))

 8. Greta o Bono:

  Grattis! Lhine är verkligen en skönhet! Älskar den lite mörkare färgen. Och Rhiva lär ju också bli en skönhet så bra som det går för er redan 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: