Inte hundarnas dag igår

Nej, igår blev ingen jätterolig dag för hundarna. Jag och Lenny var på bröllop och efter vigseln åkte vi hem och hämtade hundarna, som fick ligga i bilen resten av dagen. Det var den enklaste lösningen och vi hade verkligen tur med vädret, för molnen täckte solen hela eftermiddagen. Vi hade såklart en plan B ifall att det skulle vara strålande sol, och då hade mamma fått åka hem till oss för att passa hundarna en stund och rasta dom. Men som sagt, ingen sol i sikte och vi hade gott om tillfällen att rasta av flickorna.

Idag däremot har det blivit mycket hund! Medan Thyra och Lhine fick vila sina magar efter frukosten så tog jag och Rhiva en promenad bort till grusplanen där vi tränade lydnad en stund. Ett rejält pass blev det, med platsliggning, fritt följ, läggande och inkallning. Det blev totalt kaos i Rhivas huvud ett tag. När vi tränade inkallning så både reste och lade hon sig när jag gick ifrån henne och sedan satt hon som fastfrusen när jag kallade in…

Jag tror att vi var ute och promenerade och tränade i en timme sammanlagt. Vädret var hyfsat svalt, så för Thyra och Lhine blev det en cykeltur! Kommer inte ihåg när vi var ute och cyklade sist, så det kändes verkligen bra att låta dom få röra på sig ordentligt. Efter 3 kilometer började de tappa tempo, så då vände vi hemåt i lite lugnare takt. En tur på 6 kilometer blev det alltså ganska exakt. Sen om det är mycket, lite eller lagom har jag ingen aning om. Det kändes iallafall väldigt lagom.

Senare sen på eftermiddagen fick hundarna ett varsitt litet träningspass, med lydnad för Rhiva och freestyle för Thyra och Lhine. Rhivas pass ballade tyvärr ur, och istället för att ta kongen som jag kastat iväg som belöning så stack hon iväg och undersökte en del av en cykel och sprang iväg och hälsade på en hund. Vad arg jag blev! I princip så kastade jag in Rhiva och gick sedan ut och tränade med de andra två som var mer sugna på samarbete.

Eftersom att jag och Rhiva inte fick något trevligt avslut på våran träning så tog jag ut henne igen sen och gav henne en ny chans med enkel lekträning. Det blev några skick med ”Kierrä!” innan vi avslutade med en mysig lekstund.

29 juli, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Inte hundarnas dag igår”

 1. Terese:

  Vad är Kierrä?:)

 2. Anna&Trion:

  Ibland blir det ju såna dagar, men då är det desto roligare dagen efter när man får kompensera sitt samvete 😉

  Frågar samma som ovan, vad är Kierrä? 🙂

 3. Karro och King :):

  Vilken hunddag, häligt 😀 Cyklade med King häromdagen oxå, visst känns det som bra motion 🙂 Lite svårt veta vilka avstånd som är lagom bara, men man får väl känna efter på nå sätt 🙂

 4. Linda:

  Angående cykling så tror jag man känner sin hund bäst. Du märker nog när det är lagom 🙂 Springer de dessutom fritt så kan de ju välja tempo själva!
  Bra motion att ta till ibland 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: