Kvällsmatsträning

Det börjar närma sig lydnadstävling med Lhine, så nu gäller det att vi inte tappar formen utan tränar lite varje dag. Lhine blir tyvärr ganska påverkad av värmen, och nu ikväll när vi kom hem från jobbet så var det jättevarmt. Solen gassar på gräsplanen från morgon till kväll, så även gräset var varmt liksom. Jag plockade fram en burk med kokt lever imorse för att ha lite extra gott godis idag, men eftersom att det var dags för kvällsmat så kom jag på att jag kunde ta med den ut!

Hundarna äter Nordic, och enligt dom finns det inget godare i hela världen. Lhine höll på att bryta ihop när Thyra och Rhiva fått sin kvällsmat serverad och jag tog hennes matskål och gick ut. Ojojoj. Någon blev väldigt, väldigt motiverad!

Vi började med ett sittande i solen, där jag tog med mig matskålen och gömde mig bakom soprummet. Sedan körde vi igenom dum-zätat, dirigerings- och vittringsapporteringen. Jag använde inte kvällsmaten som externbelöning, utan skålen fick stå i slutet av zätat och bakom mig vid apporteringsmomenten och så gav jag Lhine maten med sked.

Det blev ett riktigt bra träningspass, även om det blev lite strul i dirigeringsapporteringen. Gräset är jättehögt, så varken jag eller Lhine såg apportbockarna. Ett önsketänkande är ju att gräsplanen är klippt imorgon när vi kommer hem. Det var till och med svårt att hitta apportbockarna när vi tränat färdigt och jag skulle plocka ihop alla grejer…

28 juni, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Kvällsmatsträning”

  1. Caroline o. Lukas:

    Skönt att läsa att Thyra mår bättre igen.

    Förresten, recension av Hööksflytvästen. Använde den bara en gång eftersom vi sedan vann en annan och badkrukan Lukas testade den bara till snäppet över magen. Men jag var nöjd med den. Både konstruktionen (magplatta, remmar, handtag, ring för lina) och smidigheten. Tyckte passformen vad helt okej för Lukas kropp. Så jag tyckte den var klart prisvärd 🙂

  2. Malin:

    Hej 🙂 Fin blogg 🙂 kul att dina hundar inte ratar maten. Skulle jag använda hundmaten som godis till Nanook hade han bara kollat på mig som om jag vore dum i huvudet 😛 hehe

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: