Att göra något vettigt av all energi

Rhiva är långt ifrån en lugn och harmonisk valp när hon vilat i tolv timmar medan jag jobbat. Thyra och Lhine kan hantera det, men Rhiva… Trots att jag egentligen inte orkade så kände jag att hon behövde få göra av med sin energi på något vettigt sätt. Kanske inte den allra smartaste idén, men med fyra dummies så gick vi ut och tränade apportering.

Rhiva vet knappt vad en dummie är och vad man ska göra med dom, men det gick faktiskt jättebra! För att kunna sätta stopp för eventuella stollefnatt fick hon ha sele och lina på sig, men det var inget jag behövde använda. Började med att lägga ut korta linjetag, och Rhiva både flög ut och flög in. En gång fick hon tag i handtaget och började ruska vilt på dummien, men då harklade jag mig och talade om att så gör vi inte. Sedan lade jag ut alla dummies tillsammans och så fick Rhiva plocka in dom en i taget.

Gjorde om den övningen tre gånger då hon bytte dummie i början, men till slut när hon insåg att hon faktiskt fick hämta allihopa så kom hon in med den hon plockat upp först. Därefter blev det två långa linjetag som hon gjorde riktigt fint. Sen fick det räcka och det var en mycket behagligare valp som följde med mig in och lade sig och tuggade ben istället för att härja omkring som en galning.

29 juni, 2012 | 2 kommentar »

2 kommentarer till “Att göra något vettigt av all energi”

  1. Sara, Ikaros & Ozzy:

    Dessa underbara valpar 😉

  2. Anna&Trion:

    Man ska ju börja nånstans 😉

    Ja, golden är en riktigt bra allroundhund – jag håller med =) Du körde ju tydligen agility med Thyra förr?

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: