Sju timmar lydnad


Mammas Ingrid, LPI LPII Höstglädjens Is Mot Eld.

Oj, oj, oj! Vilken härlig dag vi haft i blåsten. Mellan 9.30-16.30 var det full fart ute hos Heléne. Vi skulle varit åtta ekipage, men Eva och Mira blev hemma idag p.g.a sjukdom. Vi håller tummarna för att de kan vara med imorgon. Förutom  Thyras halvsyster Ingrid och lilla Rhiva så var resten Thyrabarn från alla tre kullarna. Izor, Silla och Vittra från Quick/Speedkullen, Småstjärnorna Ezra och Sasha, och så Lhine.

Från början hade jag tänkt delta med Rhiva, men eftersom att Helénes valpkurs drar igång på måndag så blev det Lhine som fick vara med istället. Rhiva fick vara med en stund på förmiddagen och vara passiv och på eftermiddagen tränade vi lite följsamhet, men på de två träningspassen för Heléne fick Lhine jobba. Likadant kommer jag göra imorgon.

Jag hade lite svårt att komma på vad jag ville träna, men på förmiddagen började vi träna rundning av en pinne och ville jag ha hjälp med Lhines konskick. Självklart gjorde Lhine ett superfint konskick, och det blev istället en diskussion om hur jag ska göra när de blir fel. Vi hann även prata lite om hur vi ska få till bättre linjer vid dirigeringsapporteringen.

På eftermiddagen blev det vittringsapportering, där Lhine tog fel pinne. Där fick vi två övningar som vi ska jobba med för att Lhine ska tänka nosarbete istället för apportering. Tror inte vi gjorde mer än så, är så trött i huvudet nu att jag inte riktigt kommer ihåg.

Trots att det blåste halv storm och det emellanåt blev kallt och ruggigt så svischade timmarna iväg. Det blev liksom aldrig någon väntan eftersom att man intressant följde de andras träning. Det var full fart på allihopa och det syntes att både hundar och förare hade kul tillsammans!

Nu blir det att slappa resten av kvällen med film och snask!

5 maj, 2012 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Sju timmar lydnad”

 1. Nettan:

  Åh!! jag bara älskar bilden!!! Min fina Ingrid!

 2. Terese:

  Åh vilken härlig bild! Låter som ni haft en toppendag, det är alltid inspirerande med kurs!

 3. Maria & Malte:

  Härlig bild!

 4. Anna&Trion:

  Bor du så nära Helene att du kan gå veckokurs för henne? Lyyyxigt! 🙂

  Underbar bild!

 5. Anna&Trion:

  Åh, det är det ju helt klart värt! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: