Look! Get! Kierrä!

Nu under kvällen var det dags för det andra tillfället på valpkursen. Den här gången gick Heléne igenom fem olika lek- och grundövningar som man kommer kunna ha stor nytta av i lydnadsträningen. Vi fick även med oss övningarna hem på papper, så  man kan varken glömma bort dom eller hur det var man gjorde.

Det var stor skillnad att på Rhiva idag jämfört med det första tillfället för två veckor sedan, så det blev ordentlig träning. Vi tränade stadga med omvänt lockande och provade på att runda en pinne och att Rhiva på kommando ska springa och ta en belöning som ligger bakom henne. Alltihopa funkade fint, och de fartiga övningarna tyckte Rhiva var extra roliga. Det där med stagda är svårare, men nu vet jag hur vi ska träna det på ett roligt och utmanande sätt.

Jag köper Helénes tankar om lek- och grundövningarna rakt av, så nu har vi en massa rolig träning framför oss. Vi ska träna ”Look!”, ”Get!” och ”Kierrä” så grästussarna flyger på gräsmattan här utanför!

21 maj, 2012 | 5 kommentar »

5 kommentarer till “Look! Get! Kierrä!”

 1. Sandra:

  Låter som en skitkul kurs!!

  Ett stort, och lite sent, GRATTIS till ytterligare ett championat!!

 2. Åsa o toktassarna:

  Vi ska nog åxå kalla det ”look”. Tror jag. Helvete vad svårt det är med bra kommandon…

 3. Lovisa, Inja & Fendi:

  Vilket kommando betyder vilken aktivitet? Get kanske är att ta belöningen bakom 😛

 4. Anna&Veto:

  Gårdagen va verkligen bra och skoj!!

  Himla bra övningar vi fick med oss hem =)

 5. Sara och Lhyra:

  Ja vore kul att veta vad som betyder vad! 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: