Härlig dag i Västervik!

Idag har jag och hundarna varit i Västervik, för Rhivas tredje och sista utställning i valpklass I. Vilket avslut hon gjorde i klassen! När vi ställde upp oss i ringen stod domaren och tittade på henne länge innan han började känna igenom henne, från nos till svans och ända ut i tåspetsarna.

– Om hon rör sig lika bra som står, då är hon en stjärna!

Jag hörde det mesta av kritiken, och det var inga dåliga ord Rhiva fick. Rhiva vann klassen med HP och blev även BIR-valp, och domaren kom själv fram med både rosetten och kritiklappen.

– Den här, den tar du med hem och ramar in!

Välskuret huvud med korrekt uttryck. Utmärkt hals och överlinje.
Välkroppad. I utmärkt kondition. Stabil benstomme. Korrekta vinklar.
Bra front. Fasta tassar. Korrekt pälskvalitet. Rör sig stabilt och med bra steg.
Kan inte missa att bli champion en dag.

Ja, den kritiken åker ju inte i soporna direkt. Fast det gör ju ingen av de två tidigare kritikerna heller, för Rhiva har fått väldigt fin kritik på de tre utställningar vi varit på hittills. Men den där sista meningen och den muntliga kritiken som domaren gav, det var ju verkligen något extra. Han menade verkligen på att om Rhiva fortsätter att växa som hon gör… Jag kan inte ens skriva orden själv, och lägger ribban lite lägre och hoppas att Rhiva nån gång kommer få CK.

Tyvärr så skulle det inte vara några gruppfinaler för valparna, utan alla skulle in och tävla om BIS-valp på eftermiddagen. Lite trist, men jag hoppades såklart att samma domare skulle döma i finalen. Det visade det sig att han skulle göra, till viss del iallafall. De tre domarna som dömt under dagen skulle döma tillsammans, men domaren som dömt grupp 9 var den som tog det sista ordet.

En efter en tackades valparna av, och Rhiva blev kvar bland de fyra som skulle placeras! Det var Rhiva och tre hundar från just grupp 9. Chihuahua, fransk bulldogg och chinese crested dog. Man kan ju lätt säga att Rhiva stack ut bland de andra små plutthundarna.

Rhiva slutade dagen som BIS-valp 2, och det är jag bara så himla glad och nöjd över! Den här dagen går att beskriva med ett ord, och det ordet är ”Wow!”.

Domare var Inge E:son-Thoor, tillsammans med Anci Niklasson och Pia Schröder i finalen. För dom som inte vet, så är iallafall de två förstnämnda domarna SKK-auktoriserade.

19 maj, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Härlig dag i Västervik!”

 1. Emma o Loke:

  Men gud vad roligt! Stort Grattis!! =)

 2. Annelie:

  Härligt! Måste nästan få springa på er någon dag så man får se underbarnet! Stort GRATTIS!

 3. Diana:

  Wow, stort grattis!

 4. Jenny:

  Grattis! Det var ingen dålig kritik och är inte Inge auktoriserad just på golden?

 5. Dessi & Teddie :):

  Grattis!! 🙂

 6. Cissi o goldentrion:

  Grattis! Vilken fin kritik, vad roligt för er =)

 7. Zandra, Lova & Lystra:

  Åh shit, vilken fin kritik! Bättre kan man inte få. Med en sån duktig handler och snygg hund kommer Rhiva garanterat bli Höstglädjens första utställningschampion! 🙂 grattis till dig och snyggingen. Jag skulle tapesera vägen med den fina kritiken 😉

 8. lizzy&Nitro:

  Härligt! Massor av GRATTIS!

 9. Gabbi, Edwin & Nixon:

  Grymt fin kritik! Ska bli spännanade att se vad det blir av Rhiva när hon blir större 😀

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: