Första tillfället på valpkursen

Äntligen så har den tävlingsinriktade valp- och unghundskursen för Heléne dragit igång! I nästan precis 6 månader har jag väntat och längtat. Jag gick tillbaka och tittade bland mina mail, och den 12:e november anmälde jag mig och min då ofödda valp.

Kursen är på fem tillfällen á 2 timmar, varannan vecka så mycket träning hinner det förhoppningsvis bli mellan varje tillfälle. Idag var det mest teori, men lite praktiskt hann vi med också. Först fick vi en och en, nos mot näsa göra ingångar på planen. Jag som fick prova det med Rhiva igår fick börja och visa hur övningen var tänkt.

Idag gick det betydligt snabbare att komma in på planen, och imorse när jag såg att vi skulle möta en annan människa på morgonpromenaden så provade jag att vända mig så att vi gick nos mot näsa och även i den situationen funkade det jättebra! Folk kommer väl tro att jag är knäpp som är ute och backar med min valp på promenaderna, men då får dom tro det.

När alla gjort sina in- och utgångar så fick vi sprida ut oss på planen och träna allihopa samtidigt. Jag och Rhiva körde tre kortare pass med lite bus och sedan passivitet emellan. Sakta, sakta rörde vi oss in mot de andra ekipagen och det var inget hysteriskt dragande. Efter bara första tillfället så känns det jättebra. Tror den här kursen passar oss perfekt.

7 maj, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Första tillfället på valpkursen”

 1. Nathalie och Ayax:

  Härligt!!! :)))

 2. Åsa o Kaia:

  Jag tror den passar oss perfekt åxå trots att vi är 8 månader äldre 😀

 3. Ann-Sofie:

  Låter toppenbra, alltid så himla nyttigt med bra kurser!! Lycka till o Backa framåt!!

 4. Anna&Veto:

  Tror det blir en superkurs 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: