Det där med tajming…

Två lydnadstävlingar hade jag och Lhine framför oss, nu den här helgen och nästa helg, så idag när jag bara jobbade halvdag hade vi bestämt träff med mamma efter jobbet för att träna lydnad. Men nu blir det att stryka oss från båda två. Inte för att träningen gick dåligt, utan mitt i genrepet så såg jag att Lhine var kladdig i byxorna. Jag har väntat på hennes löp sedan i mars, och nu tycker hon att det passar bra att börja löpa. Fast jag blir ju knappt förvånad, för hur ofta är det inte som försvunna löp sätter igång lagom till tävling?

Aja, vi körde igenom alla moment iallafall och började med sittande i grupp tillsammans med mamma och Ingrid. I tre minuter fick de sitta, och jag både berömde när Lhine satt med rätt tanke och harklade mig när hon började tänka på annat. Lhine gjorde de flesta moment riktigt bra, eller rättare sagt alla förutom fria följet, dum-zätat och metallapporteringen där hon tänkte springa förbi hinder på tillbaka vägen?!? Hon fick göra om och göra rätt.

Mamma och Ingrid kommenderade jag genom klass III, med momenten i lite blandad ordning, då Ingrid har börjat ladda något enomt och tjuvar. Om och om igen så rusade hon iväg på mitt kommando, men till slut så satt/låg hon kvar och gick inte på mina luringar. Det var nästan så att hon gav mig blicka som såg ut att säga ”Håll käften!”.

Thyra och Rhiva fick också träna några minuter. Med Thyra blev det heelwork, och vi har börjat lära in positioner på höger sida. Jag trodde att det skulle vara i princip omöjligt, men det går verkligen bättre än förväntat. Börjar inte jag slarva så kommer nog de positionerna blir snyggare och mer noggranna än de på vänster sida.

Rhiva, den flamsiga energibomben, fick prova på hopp över hinder och tandvisning. Mamma och jag stod på varsin sida av hindret och så fick Rhiva frivilligt skutta mellan oss på två plankors höjd. Det där med tandvisning kommer bli en utmaning, då Rhiva har en hel myrstack i byxorna. Men med omvänt lockade så satt hon till slut kvar tills mamma började titta i munnen på henne. Det var ju första gången vi tränade på detta och det omvända lockandet är också ganska nytt så det blir nog bra så småningom.

31 maj, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Det där med tajming…”

  1. Sandra:

    Så typiskt att de börjar löpa när man har nåt planerat!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: