Träningspromenader

När jag åkte hem från jobbet igår så började det precis regna, och hemma hade vi ett riktigt ruskväder med både blåst och regn. Jag som hade tänkt träna med hundar när jag kom hem. Det kändes inte som att det skulle bli något trevlig tränings alls. Fast sen när regnet började lätta så fick jag tillbaka träningssuget och drog på mig regnkläderna. Men istället för att ge hundarna varit pass på gräsmattan utanför så fick de varsin promenad med träning.

Började med Rhiva, där själva promenaden i sig blev träning. Med fickan fulladdad med torrfoder så gick vi en sväng som i normal takt tar ungefär fem minuter, om ens det. Promenaden blev riktigt trevlig och jag var konsekvent med att kopplet inte skulle vara sträckt. Emellanåt så kändes det som att vi bara var ute och promenerade. Rhiva gick bredvid mig och slakt koppel och tittade på saker runtomkring, precis så som jag vill ha det.

Näst på tur var Lhine, och där tog jag med belöningspåsen med ett par bitar kokt lever i. Vi gick en sväng och stannade sedan vid en gräsmatta som vi annars bara brukar passera, men nu blev det några minuters lydnadsträning där innan vi gick vidare. Två raka inkallningar, fjärrdirigering och dum-zätat. Oj, så skoj Lhine tyckte att det var. Fast sen så är ju den där påsen bästa belöningen i hennes ögon!

Under Thyras promenad blev det inslag av freestyle lite här och där, plus att vi lekte med en boll som Lhine hittade under sin promenad. Det blev en del slarv och skall, men då fick belöningen utebli och så gjorde vi om. Tror att jag måste bli lite tydligare i freestyleträningen och faktiskt sätta upp några regler så kanske vi slipper att det blir sådär tokigt som på tävlingen i måndags.

Idag kör vi på träningspromenader igen, och nu är det bäst att jag börjar sätta lite fart så att jag hinner med alla tre utan att behöva stressa. Ikväll ska jag och mamma till Västerås och lyssna på Maria Brandels föreläsning ”Från valp till stjärna”, och jag har lovat Lenny att hundarna ska vara lite trötta och nöjda när han kommer hem från jobbet…

29 mars, 2012 | 1 kommentar »

1 kommentar till “Träningspromenader”

  1. Anna:

    Himlans bra med träningspromenader! Lite inslag av träning här och var, ibland kör jag samma moment på många olika platser. Jag o shappo går mkt aktiveringspromenader, med kondis styrka hjärngympa och lek, börjat göra filmer om dem 😉 pilotvsnittet publicerades för ett par dgr sen 😉

    Åh, vilken spännande föreläsning! Den skulle kag med vilja höra!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: