Rhiva 15 veckor

Jaha, då har ännu en vecka med Rhiva svischat förbi. På tidiga förmiddagen åkte vi in till Linköping för veckans vägning och inte-kasta-sig-fram-mot-alla-människorträning. Hittills har Rhiva ökat precis 1 kilo i veckan, så jag trodde såklart att vågen skulle visa 15.6 kilo idag. Men idag bröt hon den trenden och vågen fortsatte några hekto till, så dagens vikt blev hela 15.9 kilo!

Eftersom att Rhiva har ett enormt intresse för människor och blir helt galet överlycklig bara hon ser en människa på långt håll så bestämde jag mig för att vi skulle passa på att titta på människor också när vi ändå var inne i Linköping. Inne på Arken köpte jag lite blandat godis, med hopp om att något skulle vara bättre än en främmande människa. Sedan åkte vi bort till Ikeas parkering…

På en bänk i solen slog jag mig ner, medan Rhiva hängde i kopplet med viftande svans och hälsade glatt åt alla som gick förbi. Eller näe, så illa var det ju inte. Hon satte sig ner och tittade, hängde inte i kopplet, nosade omkring i marken och tittade bakåt åt mitt håll, och varje gång hon gjorde något annat än att streta och dra så fick hon en godisbit.

Efter bara en liten stund så lugnade hon ner sig, och jag hann belöna henne så att kopplet höll sig slakt. Lite för svårt blev det när två gubbar satte sig på varsin sida om oss, varav den ena åt korv och den andra bulle. Men jag satt kvar och kämpade på, tills båda två plockade upp varsin cigarett. Blähä! Då ställde vi oss istället mitt i där folket gick fram och tillbaka.

Godismatandet på bänken hade redan gett resultat, och även om Rhiva inte kunde låta bli att dra fram emot folk så var det ändå fler gånger som hon antingen avbröt innan kopplet blev spänt eller bara slängde en blick innan hon sökte kontakt med mig.

Av alla människor som passerade så var det bara en som stannade och ville hälsa, men då lockade jag backandes på Rhiva som istället vände intresset mot mig och fick en massa beröm. Mannen fattade precis vad vi höll på med, och bad på ett väldigt trevligt sätt om ursäkt. Man brukar ju annars kunna få sig en utskällning när folk inte får klappa…

7 mars, 2012 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Rhiva 15 veckor”

 1. Sara:

  Kul att träningen ger så bra resultat! 🙂

 2. Åsa o Kaia:

  shit vad stor hon måste vara, Kaia väger 14 😀

 3. lisa:

  oj va skönt att han bad om ursäkt och inte blev sur! Har mött alldeles för många som tittat snett och blivit sura när dom inte fått hälsa :/

  Kul när det går så fort och dom fattar vad man vill att dem ska göra 🙂 Så stor hon börjar bli! 😀

 4. Greta:

  Alltid kul och inspirerande att läsa om din träning med Rhiva 🙂

 5. Anna&Trion:

  Åh, det var det värsta jag visste – att gå på stan med Flx när hon var valp! Alla folk som kastar sig över dem, bara för att det är valpar!? Eller folk som släpper fram sina hundar och SEN säger: ”Får de hälsa? ” Var SÅHÄR nära att trycka upp en tröja med texten: ”NEJ! Min hund får INTE hälsa!”
  Fick en massa otrevliga kommentarer fastän jag snällt (!) sa att jag inte ville att min valp ska hälsa på andra, för jag tränar med henne. Men nej, ingen fattar nåt. Nu däremot är det ett sant nöje att promenera på stan, för schäfern har fortfarande en viss respekt i folksamling och ingen kastar sig över henne nu… 😉

  Men för att komma till att kommentera ditt inlägg: va KUL och SKÖNT att han förstod! Härligt, 1 down… 35 000 to go…. 😉

 6. amanda:

  åh, här går det tamefan inte att träna utan att bli störd av varannan människa som kastar sig fram. Likadant med deras hundar som de släpper fram hur som helst. Med min förra hund blev jag känd i mitt område som ”hon som inte låter sin hund få hälsa! :(”. Herregud vad jag bråkat med folk.

  Senast igår stog jag och Jaga på en gräsplätt och det gick förbi en människa, Jagas svans började propella och trots att jag lockade på Jaga så började människan gå upp i falsett och klappa händerna och locka på henne. HELVETE vad trött jag blir.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: