Lite freestyle

Idag hade jag och Nathalie bestämt träff för att reflektera över måndagens tävling. Nathalie och Ayax fick uppflyttningspoäng på sin debut i klass II, men det var precis på gränsen, så hon funderade på att byta låt och gör om programmet lite. De har en bra låt och ett jättefint program, men den nya låten är en mycket bättre freestylelåt, så jag röstade för ny låt och nytt program!

Med Thyra ville jag köra igenom programmet så att det fick bli rätt och ge oss båda en bra känsla. Det skulle ju gå snabbt och lätt tänkte jag, men icke. Thyra varvade upp och det blev fel, fel, fel. Fast det släppte jag inte igenom, utan då bröt jag och så tog vi en liten paus och gjorde om. Vi fick börja om ett par gånger, men Thyra började dämpa sig och lyssna så till slut fick vi till det.

Nathalie tipsade mig om att ha ett kommando som betyder att Thyra får skärpa sig annars bryter vi, och det ska jag faktiskt prova. Sen måste jag klura och ändra hur jag belönar, för idag har jag insett att hon har en lite för stor förväntan. Idag när vi äntligen fått till programmet så skakade hela hon, och väntade på tjo, tjim och frikommando. Istället fick hon sätta sig ner, och medan jag klappade lugnt på henne så strödde jag ut några leversnittar som hon sen fick ta.

Det känns lite felvridet, man Thyra kanske behöver sänkt lön helt enkelt? Eller att jag börjar ställa lite krav, att hon ska samla sig innan hon får sin belöning.

30 mars, 2012 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Lite freestyle”

 1. Nathalie och Ayax:

  Tack för trevlig träning! 🙂 Låter vettigt med dina belöningstankar tycker jag! 🙂 Lite intressant att Ayax och Thyra verkligen är varandras motsatser för belöning 😛

 2. Sara:

  Satt och tittade igenom dina filmer på youtube och det syns verkligen att Thyra tycker du är väldigt rolig. Det lyser verkligen om henne! Kan ju lätt bli att de stressar upp sig, när de tycker något är galet roligt. Men jag tror du gjorde rätt i att bryta och ta pauser. För mig och King brukar det fungera när vi tex tränar apportering. Då har han lätt för att stressa upp sig lite mer än jag vill,då han tycker det är så himla kul!

 3. Emma o Sasha:

  Tack för upplysningen, har ändrat datum nu. Haha, så jäkla illa att jag fortfarande inte fattat att det är 2012 nu. Det har ju liksom redan gått tre månader..

 4. Amanda:

  hej!
  jag läser din blogg så fort jag har tid! det är jätteroligt att läsa om allt du gör med hundarna och visar filmer när du tränar…
  det skulle vara roligt om du kunde lägga upp lite inlägg med träningstip för hundar och lite förklaringar på hur man ska göra när man tränar på de olika sakerna. 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: