Fin och värdelös

Titta vilken fin rosett vi fick igår på vår debut i freestyleklass III! Tyvärr så är det ingen rosett jag glädjer mig över… Den står varken för bra känsla, god prestation eller fina poäng.

I freestyle vet man ju aldrig om ett program är tillräckligt bra för uppflytt förrän man har debuterat med det på tävling, så min inställning igår var att vi skulle gå in och köra och sedan se hur långt det skulle räcka. Men, det gick inte alls som jag hade tänkt. Vid första tempohöjningen flippade Thyra ur. Hon stressade på och var superspeedad. Jag brukar kunna hålla ihop henne, men igår vet jag inte vad som hände. Allt gick alldeles för fort, Thyra gjorde allt på en gång och det blev bara en enda röra av alltihopa kändes det som.

Efteråt så kände jag bara ”Vad fan var det som hände?”. Thyra som är en sån där hund som man alltid kan lita på, alltid. Självklart fick Thyra sin belöning och jag försökte att inte visa min besvikelse, för det var ändå inte henne jag var besviken på. När jag satt där på golvet och klappade på Thyra som låg på rygg i mitt knä och hade det mysigt så kände jag att hon var kladdig i pälsen. Mjölk i tuttarna! Jag vet inte, och jag brukar inte vilja skylla på något, men kanske att det gick som det gick för att hon tydligen är skendräktig fortfarande. Trodde att hon var ur skendräktigheten sedan länge, men mjölken i tuttarna säger ju något annat. Thyra satt och pep i bilen under kvällen också, vilket hon inte brukar göra, så allt är väl inte som det ska i hennes huvud just nu.

Poängmässigt var det väl egentligen ingen katastrof, med tanke på vårat genomförande, och domarna gav ändå några upplyftande kommentarer. Den ena domaren skrattade gott och tyckte att vi kanske skulle satsa på en ravelåt istället. Hon frågade även hur gammal Thyra var, och när jag sa att hon ska fylla 8 år så klappade hon mig på axeln och sa ”Ta det lugnt, hon lugnar sig när hon blir äldre”. Med tanke på Thyras tempo igår så håller hon förhoppningsvis som freestylehund i många år till…

Totalt 22.10 poäng fick vi igår, uppdelat på 7.20, 7.65 och 7.25. Det kan inte ha sett lika hemskt ut som det kändes, för poängen är ju inte långt ifrån uppflytt. Men som sagt, jag är så himla besviken över att vi inte fick visa upp programmet så som det ska se ut. Trots kaotiskt utförande så räckte poängen till en 2:a placering av 7 startande! Det kan jag nog vara lite glad och stolt över.

Men, men. Jag har inte grävt ner mig över det här, utan idag har jag anmält oss till tre tävlingar till. Vi har även börjat motionera bort skendräktigheten idag. Jag tog ju hem min fina blåa cykel från Hälla i förra veckan, med planen att börja cykla med Thyra och Lhine just idag.

27 mars, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Fin och värdelös”

 1. Ann-Sofie:

  Men du Sandra, var jättelycklig över att du har en 8-åring som flippar ur på tävling, det är väl ändå något att vara stolt över <3
  Tänk att hon är i så fin form o har så mkt sprall i sig så hon flippar vid den åldern, det tycker jag är ett mycket gott resultat både till uppfödare o ägare/tränare. Ni kommer igen o förstå hur poängen kan se ut då ujujuj!!!!
  Kraaaaaaam

 2. Anna:

  Vet att det är jobbigt och jag vet hur det känns – oj vad jag vet hur det känns, men det är nog mycket i ditt huvud som kanske inte riktigt är likt verkligheten. Poängen är inte långt från uppflytt och det betyder ju att hade programmet funkat hade givetvis varit uppflytt! Inte lätt att va skendräktig 🙁
  Ni är kanonbra! 🙂

 3. Matilda:

  Ni kommer igen, ni är ju grymma!

 4. Sussie:

  Känner verkligen igen mig. Det känns nästan alltid så mycket sämre än det faktiskt var 🙂

  Ni fixar det garanterat nästa gång! Ingen tvekan, ni är ju grymma i ALLT ni ger er in på 😉

  Programmet du gjort måste ju vara passande klass 3 eftersom ni fick certpoäng i den kategorin vilket är super. När utförandet blir bättre så kommer med säkerhet automatiskt även tolkingen höjas eftersom alla kategorier påverkar varandra på det sättet. Ser man som domare inte utförandet som det var menat = så vet man inte säkert hur föraren har tolkat musiken eller hur han/hon har planerat heller.

  Superfin rosett!

 5. Nathalie och Ayax:

  Så hemsk var det inte 🙂 Bara lite speedat och lite skälligt 😉 Och hade det fungerat som jag vet att ni kan hade ni absolut fått uppflytt, så det är ju def ett program du kan köra fler gånger! 🙂 Ser ändå fram att ses och gå igenom tävlingen lite någon dag, alltid bra att reflektera! :))) kram

 6. Zandra, Lova & Lystra:

  Jag känner igen det du skriver ang att vara någon man alltid kan lita på när det gäller. Jag känner samma sak med Lystra. Så jag skulle antagligen bli lika förvånad och besviken som du. 🙁 Men trotts det kan jag inte låta bli att le och hoppas att Lystra också flippar ur när hon är 8 år. 😀 Som tur är så lär man sig alltid något på varje tävling, så nästa gång kommer ni säkert göra det lika perfekt som ni alltid gör. Utan tvivel! 🙂

 7. amanda:

  åh, du har ju ev. hittat förklaringen till urflippningen och om ett tag kommer du kunna skratta åt det 🙂
  Du vet ju hur T brukar vara, så kasta det bakom dig, skratta åt ravekommentaren och kom igen!

 8. lisa:

  Det går inte alltid som man tänkt sig, men så dåligt kan de ju inte ha varit som sagt om ni fick en sådan bra placering 🙂 Tror säkert att programmet var jättebra 🙂

 9. Angelica:

  Ravelåt, hehe… Ni kommer att lyckas så som ni gjort i allt hitills. Jo vi kommer upp nu på tisdag runt 11-tiden. Skulle vara superkul att träffa er med 😉

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: