Otämjt vilddjur

Ja, ett otämjt vilddjur är vad mamma tycker att Rhiva är och hon är väl inte helt fel ute. Igår när vi träffades en stund så var inte orden om Rhiva många, utan ”Oj, jaha…” var de orden som upprepades mest. Mamma undrade även hur hon går i koppel, vilket hon inte gör alls utan hon springer i koppel, och hur jag ska lyckas få ordning på henne.

Mmm, hur jag ska få ordning på henne undrar jag också många gånger. Hon är verkligen ett vilddjur, men jag ska nog lyckats tämja henne så småningom. Hur hon beter sig i kopplet är många gånger förskräckligt, så det måste vi verkligen träna på. Det är ju bara att gå fram och tillbaka på gångbanan utanför. Det var så jag gjorde med Thyra när hon var liten, och jag tror inte en hund kan gå mycket bättre i koppel än vad hon gör.

Helt förskräcklig är hon ju inte, och hellre ett vilddjur än ett tråkdjur.

21 februari, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Otämjt vilddjur”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Haha, jag älskar vild djur! 😀 Jag tror att man lätt glömmer hur valpar är (annars skulle amn inte utsätta sig för det igen ;)).

  Koppelträning är ju en sån där tråkig nödvändigträning. Finns massor med sånt som jag borde ha gjort med Lystra som vi fortfarande håller på med. Men det är ju så mycket roligare att träna typ apportering och annat skoj! 😉

 2. Terese:

  Hellre vilddjur än tråkdjur:) Övertygad om att ni får till koppelträningen, men det är ju ruggigt tråkig…:P

 3. Nettan:

  Det blir nog bra när det är klart.

 4. Sara:

  Håller med bättre vild än tråkdjur och jag är övertygad om att det kommer bli super bra 🙂

 5. Sandra:

  Det är de galna valparna som är roligast i längden. Och som ger en flest gråa hår… 😉

 6. Åsa o Kaia:

  När du lärt ditt vilddjur gå i koppel får du gärna tipsa om hur jag ska få mitt att göra det… Jag är för lat, hon väger bara 13 kg, så jäkla hårt kan hon inte dra tänker jag. Fast det kan hon, tillräckligt för att det ska bli jobbigt iaf…

 7. Anna & Juni:

  Ojojoj, vad stor hon blivit ser jag! Galenskap är bra i unga år. Tur att du är blond så de gråa håren inte syns, hihi.. 🙂

 8. Johanna, Max & Java:

  Det låter som en rolig liten stjärna!

 9. Anna&Trion:

  Vilket bra säg! Hellre vilddjur än tråkdjur! =) Håller till fullo med! 🙂 O ja, hon såg verkligen ut som ett litet vilddjur på filmerna du la upp när hon attackerar moppen och leker i (!) vattenskålen 😉 Jag och Henrik tittade på den och skrattade högt =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: