Korta och bra träningspass

Ensamträningen med Rhiva har hittills gått jättebra, så nu ligger hon och sover vid dörren både när hon har sällskap av Thyra och/eller Lhine och när hon är helt ensam. Innan jag går ut genom dörren så slänger jag iväg en näve godis och säger högt och tydligt ”Hej då! Kommer snart!” så att hon lägger märke till att jag går. Jag vill liksom inte bara försvinna. Likadant gör jag på jobbet och nu har hon börjat vända sig från grinden/dörren och väntar på godisregnet.

Detta har gett oss lite nya trevliga rutiner, där jag tar en 20-minuterspromenad på morgonen med Thyra och Lhine efter frukosten. Sen på eftermiddagen får alla tre en varsin promenad där jag lägger in ett litet träningspass. För Rhivas del blir det mer träning än promenad, och den här veckan har vi tränat mycket på kontakt då hon har börjat springa efter folk när hon är lös… Klickern går varm när hon får syn på en människa, och igår när en tant med rullator passerade i väldigt långsam takt så satt Rhiva still på rumpan hela tiden. Duktigt!

Thyra och Lhine får längre svängar och när de rastat av sig så stannar vi till på någon gräsplan och gör något kul. Jag och Thyra nöter på våra nya freestyletricks och nu har vi börjat få lite flyt i dom. Lhine håller på och lär sig ett nytt trick, som har varit lite klurigt att lära in men nu har det börjat lossna. Jag ska försöka filma lite någon dag, och ta med steg för steg hur vi har gjort.

29 februari, 2012 | Inga kommentarer »

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: