Plask, plask, plask!

Detta får mig att skratta och gråta på samma gång, och jag vet inte vad jag ska göra åt det. Det är inte en gång om dagen som Rhiva badar i vattenskålen, utan så fort det är vatten i skålen så ska det plaskas ut på golvet och sedan lägger hon sig i det och njuter av sitt verk. Igår provade jag att hålla lite i henne när jag ställde ner skålen med nytt vatten, men då gjorde hon ett snyggt kast och landade med båda framtassarna på kanten av skålen så den vippade omkull. Jippie!

Jag har haft funderingar på att ställa vattenskålen i badrummet, så kan hon plaska bäst hon vill och tröttnar förhoppningsvis på det inom ett par dagar, men det känns inte så himla fräscht. Liksom, jag själv skulle nog inte dricka ur ett glas som stått i badrummet. Den tillfälliga lösningen just nu är att jag emellanåt bjuder hundarna på vatten. Thyra och Lhine ur den stora skålen på golvet, och Rhiva ur en mindre skål som jag håller i. Men det är ju ingen lösning på hennes plaskande…

23 januari, 2012 | 12 kommentar »

12 kommentarer till “Plask, plask, plask!”

 1. Sara och Lhyra:

  Hahaha, sådär gjorde Lhyra också när hon var liten. Det var jobbigt men det gick över.
  Annars kan du köpa en sån där anti-spill skål, då får hon svårare att komma i skålen 😉
  Hon är ju så söt!

 2. Emma:

  hahaha gud vad gulligt!

 3. Åsa:

  Nonspill, bästa ever!

 4. Anna Karlsson:

  Sådär gjorde Turbo också!! Jättegulligt i början, sen var det inte så kul längre…… 😛 Men till slut (läs några månader) så tröttnade han.

 5. Ann-Sofie:

  Det positiva i detta är att hon ser ut att ha en underbar vattenpassion o det har du ju nytta av senare i alla fall.

 6. Angelica:

  Gud så söt! Två av mina har varit hopplösa plaskar men det växte bort.

 7. Zandra, Lova & Lystra:

  Hahaha, Lystra var exat likadan! ;D (Måste vara något Höstglädje drag det dära) Men hur chamriga är de inte när de gör det. Jag ångrar att jag inte spelade inte det, för nu gör hon det inte lika ofta.

  Och det är inte lika chamrigt med en vuxen hund som gör det 😉 Ska dock tillägga att det händer väldigt sällan nuför tiden, och det är oftast när det är lite vatten kvar som hon gör det. Hon liksom står med nosen över vattenskålen och så droppar det från läpparna och så ser man hur det bara glänser till i ögonen och så är hon igång 😀

  Jag gjorde inget spc åt det, utan hon fick hållas och jag fick torka. Men annars tror jag att anit spill skål är ett bra alternativ.

 8. Annelie, Martin & Theo:

  Hur gulligt som helst, har en hemma som också har fixat pool på köksgolvet,ett tag hade jag en till varje hund, men Theo bar omkring på sin….inte roligt, nu är det lite lugnare. men han står ofta och fiskar om jag inte är snabb och byter vatten.

 9. amanda:

  Jaga var likadan, och har hon tråkigt så doppar hon nosen i vattnet och väntar på bubblor som hon sen smäller med tassarna.
  men jag bryter det beteendet för hon kan hålla på i timmar. Hennes pappa är likadan.

  Jag började bryta det ganska tidigt just för att det blev så mkt vatten överallt, och jag började portionera ut vattnet.
  Och på dagis började hon likadant så de har hängt upp den på väggen så hon inte kan plaska. De märkte också av att hon gjorde det när hon hade tråkigt.

  Så jag lät henne hålla på när hon var liten men sen bröt jag beteendet.
  Idag räcker det med att bara säga åt henne att sluta, men hon går ändå dit när hon har tråkigt.

 10. Sarah, Pippi & Wilda:

  Som flera andra skriver så skulle jag testa med en non-spill skål… Sen tror jag inte att hundarna bryr sig om de skulle få vatten i badrummet med tanke på vilket äckelvatten de kan dricka ute 😉

 11. Lotta:

  Jo det ser gulligt ut, men det är inte så gulligt, min Sherri gjorde så med skålar som stod på golvet, men inte med dom skålarna som hänger eller står på en ställning, så har du ingen med ställning kanske du skulle skaffa dig en sådan.

 12. Thina med flock:

  HAHA har en katt som gör så o hur fräscht är det? först bajasa o kissa i kattlådan sen tvätta tassarna i vattenskålen. Urk. Vad tror du om en ställning? Eller en skål som hon inte kan välta i alla fall typ en skål med bredare kant nere. Charmig är hon till tusen i alla fall.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: