Lugn måndag

Igår hade jag och hundarna en riktigt lugn och skön dag. Efter rastning och frukost blev det lugnt en stund, och hundarna låg och slappade medan jag satt vid datorn. En trevlig morgonrutin vi fått till. Vid tio kom solen fram, så då tog vi bilen bort till fältet vid badet. Där fick hundarna leka och strosa omkring i nästan en timme innan vi åkte hem igen.

På eftermiddagen var det dags att prova att ensamträna Rhiva och ta varsin promenad med Thyra och Lhine. Jag tjuvkikade in genom fönstret och det var lugnt när vi gick och när vi kom tillbaka så låg hon ihoprullad och sov hos den som var kvar hemma. Vattenskålen hade jag glömt att ställa undan, så hon hade såklart tagit ett bad under första promenaden.

Jag var lite sugen på att träna med Thyra och Lhine igår, men kunde inte alls komma på vad vi skulle träna så de fick nöja sig med att bara vara. Istället blev det lite träning i köket med Rhiva. Sitt, ligg och så provade vi på nosduttar i handen. Det är inget jag lärt in på varken Thyra eller Lhine, men det verkar ju vara smidigt att använda det i apporteringsträningen, så det ska Rhiva få lära sig.

Mycket mer än så pysslade inte vi med igår. Innan Lenny kom hem så tog jag ut alla tre på Thyra och Lhines kvällsrunda, med Rhiva sittande i en ryggsäck på magen. Det gick bättre än väntat, så det gör vi om ikväll igen. Nu ska vi göra oss i ordning för ordentlig träning. Har kommit på att vi inte behöver åka ända till bruksa, utan vi tar bilen bort till fotbollsplanen så får Rhiva ligga i bilen under tiden.

31 januari, 2012 | 3 kommentar »

3 kommentarer till “Lugn måndag”

 1. Zandra, Lova & Lystra:

  Fin Thyra, ser Lystra i så många bilder. <3 Härligt med lugna morgon rutiner.

  Sv – Det är super lyxigt med hundarena. ; ) Jo då vi har både en inoff och en off tävling inbokad under feb. : ) Sedan har vi planerat in några starter under maj också. Fortsättningsklassen känns som om det inte komemr bli några problem, allt sitter snyggt och bra. Det är bara dagsformen som avgör nu.

 2. Ida:

  Fin bild

 3. Zandra, Lova & Lystra:

  Handtarget till avlämningarna i apporteringen är suveränt! 🙂 Jag vet ingen som misslyckas med avlämningarna som tränat in det ordentligt. Hoppas den ska funka fint för er också.

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: