GRK:s Open Show Valla

Den här dagen har jag, Thyra och Lhine spenderat i Valla ridhus, medan lilla Rhiva fått vara hemma och härja med sin husse. Mammas Hicka och kullbrorsan Walter skulle göra utställningsdebut, och så hade vi anmält Thyra och Ingrid till CK- och jaktklass.

Nyligen 6 månader fyllda så debuterade Walter och Hicka i valpklass II, och blev pyttesmå jämfört med de andra äldre valparna i klassen. Walter och jag tränade tillsammans i några minuter innan det var dags att gå in i ringen, och väl i ringen skötte han sig jättefint. Det blev en 3:e placering med jättefint kritik!

Hicka tyckte det var urhäftigt att vara på utställning och for omkring som ett skållat troll när jag försökte träna med henne. Hon var mest uppe i mitt ansiktet, och när hon var nere på backen så galopperade hon. Tjoho vad skoj! Min taktik blev då att springa fram och tillbaka i ridhuset med Hicka så hon fick göra av med det värsta springet i benen. Det visade sig var en bra taktik och till slut började hon varva ner.

Inne i ringen gick svansen hela tiden på Hicka, så hon fick mest stå fritt med sin glada svans. Innan det var dags för domaren att placera hundarna i klassen fick alla springa fram och tillbaka en gång till, och när Hicka visat upp sina rörelser så gjorde ett lycklig skutt upp på domaren. Med jättefin kritik blev Hicka till slut 4:a i klassen.

Efter valpklasserna blev det en paus, där jag och Thyra hade en freestyleuppvisning. Det blev lite otajmat här och där, då jag inte lyssnat igenom låten sedan My Dog. Men Thyra hade jättekul och den här gången kom jag ihåg att belöna henne med en godisbit lite här och där i programmet. Publiken verkade uppskatta vår lilla uppvisning, och vi uppskattade chansen att få tävlingsträna.

Thyra och Ingrid ställdes i samma klass, så där lånade vi Maria som handler. Från början var tanken att jag skulle ställa Ingrid och Maria ställa Thyra, men jag var lite sugen på att ställa Thyra själv så jag ställde henne i CK-klassen och sedan bytte vi hund i jaktklassen. I CK-klassen vann Ingrid och Thyra kom 2:a, och i jaktklassen kom Ingrid 2:a och Thyra 3:a, båda med HP. I bästa tikklass blev båda avtackade, jag och Ingrid precis utanför placering.

Där var dagen ännu inte slut, utan innan BIS-finalen skulle jag in och tävla brace (parklass) med Thyra och Ingrid! Fick skäll av Lisbeth för att jag hade olika koppel på hundarna, så dom fick jag byta innan det var dags att gå in i ringen igen. Fyra par tävlade i brace, och mest lika och samspelta var helt klart Thyra och Ingrid. De stod fint bredvid varandra och sprang sedan fint bredvid varandra i löst hängande koppel. Det blev såklart Thyra och Ingrid som vann! Domaren tyckte att de var jättelika varandra, de har ju samma pappa, och att det var dom som hade visat upp sig bäst tillsammans. Kul!

Det blev en lång och bra dag. Kul att både Thyra och Ingrid fick HP, med jättefina kritiker, men det allra roligaste var nog att Walter och Hicka skötte sig så bra. Båda två åkte hem med bra minnen från den här dagen, och jag ser verkligen fram emot nästa utställning. Jag och deras mamma Bacill är ett riktigt showteam, och det kan nog bli minst lika bra med småttingarna.

Här kommer Thyras kritik:

”Kompakt tik 7 år. Feminint tilltalande uttryck. Bra hals. Välvinklad fram. Välvälvd bröstkorg med tillräckligt djup. Starkt ländparti. Välvinklat bakställ. Passande benstomme. Rör sig bra med fria flytande rörelser, men något trångt bak. Härligt temperament. Välvisad.”

Innan jag avslutar får jag ju inte glömma att nämna att Thyras dotter Silla, LPI Höstglädjens Quicksilver, också ställdes idag och placerades som 4:a i maiden. Grattis Emma och Silla!

29 januari, 2012 | 12 kommentar »

12 kommentarer till “GRK:s Open Show Valla”

 1. Carin,Cosmos & Joker:

  Grattis till alla fina resultat 🙂 Det var kul att ses igen. Och väldigt roligt att få se dej & Thyra live. Ni är grymma!

 2. Lisbeth:

  Tror att det var bra att ni hade två lika koppel, annars hade ju inte Thyra och Ingrid blivit helt lika, fniss !

 3. Dessi & Teddie :):

  Sv: Tack så mycket 🙂

 4. Annelie:

  Grattis till en lyckad dag och till ett imponerade uppträdande. Väldigt fint!
  P.S Ni finns på bild hos mig!
  Kram

 5. Zandra, Lova & Lystra:

  Grattis till dagens resultat och Thyras fina kritik! 🙂

 6. Matilda:

  Låter som ni hafter en underbar dag, Grattis!

 7. Maggan igen...:

  MASSOR GRATTIS!!! Suveränt att valparna hade så kul och extra grattis till brace-vinsten! 😀
  (trodde du körde freestyle med dem först, förut hade vi nämligen ”brace”-klass i freestyle oxå men nu ingår den i 6+ 😉 )

 8. Maggan & CO:

  … glömmer jämt bort att ändra så det inte står ”Maggan igen…” 😉
  Nu borde det sparas till nästa gång!

 9. Jenny:

  Låter som en trevlig dag! Grattis till fina resultat 🙂

  Jag tycker också att det är roligt att brace verkar ha fått ett uppsving. Det är ju faktiskt en himla rolig klass!

 10. Annika:

  Grattis till fina resultat!! 🙂

 11. Sara:

  Grattis till dom fin fina resultaten =)

 12. lizzy&Nitro:

  Härligt! STORT GRATTIS!!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: