Free(ze)style

Burr! Har varit ute och tränat lite freestyle med Thyra, och det var inte skönt för fingrarna. Till slut fick vi ge upp för att mina fingrar höll på att frysa ihjäl och fortsätta i trapphuset en liten stund istället.

Efter My Dog är jag jättesugen på att börja träna inför klass III, men vet inte riktigt vad vi ska träna på. Jag skulle ju vilja hitta en låt först, men eftersom att det är den svåraste biten för mig så får jag försöka vända på det och helt enkelt träna rörelser och tricks i väntan på att en låt dyker upp.

Jag vet inte riktigt vad jag vill lära Thyra för nya grejer, så idag putsade vi på några gamla rörelser. Bland annat vändningar och backande separat, som vi lyckats förstöra lite på tävlingar. Thyra vänder inte helt om och backar snett… Det blev även hopp över ben och så jobbade vi på backande slalom. En rörelse som innehåller alldeles för hög stressnivå, så nu blir det stopp och belöning när hon backat igenom en gång.

Förutom smärtan i fingrarna så blev det ett riktigt trevligt träningspass. Imorgon blir det att träna in en ny rörelse som jag kom på här och nu. Thyra ska få lära sig att gå runt ett paraply innanför mig medan jag går runt åt andra hållet. Det är säkert en rörelse vi kommer använda oss av i framtiden.

12 januari, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Free(ze)style”

 1. Susanne:

  Å om du använder paraply så har du ju låt också!
  I’m singing in the rain eller Umbrella eller…Kiss the rain 😛

 2. Sara och Lhyra:

  Klart att ni ska träna inför klass 3! ni är ju superduktiga.

  SV: Tyvärr har vi inte möjlighet för att ha färskfoder hemma. Pratade med Nettan igår som sa att Lhine i början också hade lite krånglig mage, så det kanske är något som försvinner? Vad åt hon för foder då?

 3. Emma:

  Vet vad du menar med att fingrarna håller på att frysa ihjäl, går knappt att gå ut utan vantar här heller. Längtar efter värmen!

 4. Sara och Lhyra:

  Sv: Det är just precis så vi har det om nätterna just nu också. ”Skönt” att höra att ni också hade det så men att det gick över, då kanske jag inte behöver oroa mig speciellt mycket. Hon är ju allt annat än smal och är precis lika pigg och glad som vanligt så hennes övriga hälsa är det nog inga problem med.

 5. Gabbi & Edwin:

  Härligt med bra träning 🙂
  Har du redan kollat upp någon klass III tävling?!

  Tack också för din kommentar.. Det är kul med en liten lydnadsfralla, han gör sitt bästa & vi har otroligt roligt ihop. Det kommer man långt på 🙂 Vi tränar på för fullt just nu & jag hoppas att vi kommer kunna komma ut i tvåan till våren!! 😀

 6. Linda:

  De blir inte alls lika kul o träna med frysta fingrar. En anledning med att det ofta blir vintervila för oss. Sen när man har glupska hundar som hugger in de frysta fingrarna gör de mer än ont!!!

 7. Linda:

  Bra svenska där 😉

 8. Anna&Trion:

  Hahah freezestyle 😉 Rolig du! 🙂 Haha!
  Hmm, lyxproblem. Jag jobbar med att få flyt i slalomen istället medan du jobbar med att STOPPA och belöna. Byta hundar under lite träning kanske? 😉

 9. Anna&Trion:

  *bakåtslalomen

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: