För mycket av det roliga

Igår hade jag och hundarna en jättehärlig dag. Trots att Lennys klocka ringde straxt efter fem så kunde vi fortsätta sova ett par timmar till. Sen när jag satt vid datorn kom solen äntligen fram, så då tog vi bilen bort till ett fält där hundarna fick springa lösa medan jag låg på mage med kameran i ansiktet. Solen försvann tyvärr rätt fort, men tack vare lite snö och öppen terräng så var det ganska fotovänligt. Jag har varit rätt sur över det gråa och trista vädret som bara gett suddiga bilder.

På eftermiddagen fick alla tre lite träning i köket. Thyra och jag fortsatte på våra paraplytricks, och vi är nu uppe i fyra stycken. Med Lhine provade jag på att göra fjärrskiften, med mig stående bakom henne. Klurigt, onödigt och väldigt roligt. Lilla Rhiva fick göra lite sitt och ligg, och så påbörjade vi lite klossträning med en bok. Upp på boken kom hon snabbt, fast det var snarare attack av bok än att hon klev upp på den…

Det är nästan lite för roligt att träna med Rhiva. Även om det inte är mycket till träning, så måste jag lugna ner mig lite grann. Det är en bebis, det är en bebis, det är en bebis. På kvällen var hon övertrött och helt vidrig. Nog för att hon fått rycket varenda kväll, men igår var det något helt annat. Jag kändes inte alls igen henne. Usch, det var inget roligt.

Idag tog vi det lugnt och gjorde det ingenting fram till lunch. Då tog vi bilen in till Linköping och var inne i en djuraffär i sisådär fem minuter. Rhiva fick knata in genom dörrarna, hälsa på personalen och sedan bar jag bort henne till vågen. 8.9 kilo stannade den på. Efter lite kel och godis började vi gå ut mot bilen igen. Roligare än så har inte Rhiva fått ha det idag, och det räckte nog gott och väl.

På även hem stannade vi till vid fältet, där jag gick en sväng med Thyra och Lhine medan Rhiva fick vara kvar i bilen. Hon sov som en stock när vi kom tillbaka efter en halvtimme. Både Thyra och Lhine var åksjuka som små och tyckte inte alls om att åka bil, men Rhiva däremot har jättebråttom in i bilen.

Imorgon väntar en spännande dag, nämnligen Rhivas första dag på jobbet. Jag tror inte hon kommer bli helt överlycklig. Thyra och Lhine kommer säkert sura en del också, för jag tänker lägga kompostgaller i sängen så de håller Rhiva sällskap på golvet…

24 januari, 2012 | 8 kommentar »

8 kommentarer till “För mycket av det roliga”

 1. Anna&Trion:

  Klurigt, onödigt och väldigt roligt. Haha me like 🙂

  Miljöträning när den är som bäst 😉 räcker nog gott åt lilla Rhiva, ett helt äventyr för henne ju 😉

  Paraplytrix, spännande! 😀

 2. Sandra:

  Blir ju valpsjuk. Haha så mysigt nni verkar ha det. Vart jobbar du om man får fråga?

 3. Maria, Rocky & Malte:

  Tror jag vet vad du menar med övertröttheten. Malte kunde bli som en liten piraya när han var övertrött. Skulle inte bli uppburen & vara allmänt jobbig mot Rocky som såklart inte ville säga ifrån till en så pass liten valp. Det fick bli valphagen då, en liten timeout kan man kalla det & det hjälpte. Han lugnade sig efter en stund & då var det bara för mig att släppa ut honom så han kunde sova med oss ute i vardagsrummet.

 4. Hanna:

  Förstår precis vad du menar. Havana är en dröm att träna, men hon är en valp så det gäller att ta det lugnt 🙂

 5. Kristin:

  Så svårt det där. Man vill ju så mycket och den första perioden är ju så viktig. man vill ju bygga upp en arbets glädje och sätta grunderna. Men vågspelet är svårt…
  Underbart söt är hon iallafall och älskar hennes vatten lekar även om jag förstår att inte du gör det 🙂

 6. Sandra:

  Nej men du skojar. Nu minns jag vem du är. Jag sökte praktik och jobb där en gång. Kollade in dig och din hund ganska mycket eftersom jag tyckte ni var så fina ihop. Oj, jösses vad världen är liten ibland.

 7. Annelie:

  Kommer ihåg min lille prins… Men man kommer in i valplunken och njuter, sen har jag haft mega svårt att ta mig ut ur den, och det är på hög tid nu.
  Lagom är bäst, men vad är lagom?!

 8. Carro:

  Den bilden hade Goldennytt kunnat ha som framsida tkr jag!! Superfin!

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: