Allt tar bara lite längre tid

Ja, det är så det känns just nu med tre hundar. Jag har ju varit nervös för hur jag ska lösa det med Thyra och Lhines promenader när vi är ensamma hemma, eftersom att jag på morgnarna inte ens kunnat fått gå på toa utan att Rhiva börjat gapa i komposthagen. Men efter de här tre jobbdagarna känns det mycket bättre! Allt kommer lösa sig, men ta längre tid.

Jag har ju inte tänkt ta med både Thyra och Lhine, utan tanken är att gå med en i taget så att den andra får hålla Rhiva sällskap. På jobbet i onsdag fick Rhiva vara i köket medan mamma och mormor fick en promenad. Igår slängde jag en näve torrfoder på golvet innan vi gick, och då var hon tyst tills hon hörde att vi kom tillbaka, och idag hade hon inte ens tid att bry sig om att vi gick.

Förhoppningsvis går det lika smidigt här hemma i nästa vecka. Jag får börja med att ta ut Rhiva för rastning och lek så hon gör av med lite energi, och sedan vänta tills hon börjar bli lite trött och lägger sig innan jag går ut med Thyra eller Lhine. Det funkade bra när Lhine var liten, och fick bli helt ensam när jag skulle gå ut med Thyra, så jag vet egentligen inte vad jag är nervös för.

Bara jag skyndar långsamt och har lite is i magen kommer allt gå bra. Som det ser ut just nu jobbar jag inget i nästa vecka, och Lenny jobbar kväll, vilket innebär att det kommer bli ensamträning varje dag. Mycket spring blir det för mig ut och in med hundar och rastandet kommer ta längre tid än normalt, men det blir ju mysigt att ta varsin promenad med Thyra och Lhine. Annars tar jag ju alltid båda två samtidigt.

Rhiva trivs förresten jättebra jobbet, fast hon ser det nog mer som ett dagis. Svansen börjar vifta direkt när vi är på väg in genom entrén och hon har bråttom in på vårat rum där alla roliga leksaker väntar. Det har fortfarande inte hänt några olyckor inne, trots att det ändå går några timmar mellan rastningarna. I köket idag sa hon till när hon behövde gå ut, genom att skälla vid grinden och snurra omkring.

Än så länge går alltid otroligt smidigt, och jag har redan vant mig vid att allting tar lite längre tid. Det är nog tur att jag är en planeringsmänniska, för annars skulle det nog kunna bli helt kaos. Sen att Thyra och Lhine känns som en hund underlättar en hel del. Emellanåt är det ingen större skillnad att ha tre hundar jämfört med två. Thyra och Lhine i ena handen och Rhiva i den andra, typ.

Det blev lite svamligt, men ni är nog med på vad jag menar.

27 januari, 2012 | 9 kommentar »

9 kommentarer till “Allt tar bara lite längre tid”

 1. Carin,Cosmos & Joker:

  Härligt att allt går så bra 🙂 Valptiden är en underbar tid, passa på att njuta! Hoppas det fortsätter gå lika smidigt 🙂

 2. Ingela, Zeb, Indy:

  Det låter ju som att det flyter på rätt smidigt! =)

 3. Sandra:

  Härlig rapport! 🙂

 4. Sara, Ikaros & Ozzy:

  Härligt att det går så himla smidigt! 🙂

 5. linnea:

  Låter smidigt och bra 🙂

 6. Maria:

  Så härligt att det bara flyter på! 😀

 7. Jeanette, Sly & Maya:

  Skönt att det går så smidigt! 🙂

 8. Zandra, Lova & Lystra:

  Skönt att allt går så bra, vilken duktig liten valp! 🙂 Och att allt tar mer tid, känns det som allt gör när man har valp oavsett. Innan man vänjer sig med nya rutiner liksom.

  Sv: Haha, ja Lystra lilla muppöra, det gick inte att få bukt på. 😉 Fast det ser ut som även Lara i Norge har ett sånt öra om man tittar på bildrna (Emma som berätta det). Dock så är inte örat konstigt i alla lägen och just den bilden moa fick att göra loggan till så ligger örat ”normalt”. :)Moa är grym på sån där.

  Var glad att du slipper Arbetsförmedligen, de är fan inte kloka! Fast jag tror jag fått den suraste människan på jorden 😛

 9. Annika:

  Fattar precis hur du har det! Har ju själv trixat med likande ett tag i fjor. Numera går vi alla tre. 🙂 Inte helt kul för tillfället då det är löptikar i krokarna och Unge Herr K tycker att det är alldeles underbart. :-/

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: