Valparna 1 vecka

Ja, idag fyller valparna redan 1 vecka. Helt otroligt vad fort tiden kan gå ibland. Efter jobbet idag åkte jag och Thyra ut till Hälla för att hälsa på Lhine och dom små. Lhine blev glatt överraskad när hon hittade mig i hallen! När jag bytt kläder och tvättat händerna följde jag med Lhine in till valparna, och jösses vad dom har växt bara sen i måndags! Första intrycket var att de blivit dubbelt så stora, vilket såklart var en överdrift, men 200-250 gram har de gått upp sedan i söndags.

På 1-veckasdagen har de både blivit vägda och fått de små klorna klippta. Långa klor är fruktansvärt fult, och ser ovårdat ut, så det ska börjas i tid. Tre av valparna har passerat 900 gram, och de två andra ligger inte långt efter, så imorgon är det nog två eller tre valpar som passerar 1000-gramssträcket och kan nämna sin vikt i kilo!

Lhine hon sköter sin valpar så fint, och är en riktigt lugn mamma. Hon njuter av sina promenader och stressar inte upp sig i väntan på att få gå in till valparna igen medan tassarna torkas och tempen tas. Jag trodde att Lhine skulle bli en klumpig och klantig mamma, men icke. Riktigt skönt att jag hade fel! Om nätterna sover hon jättegott, och snarkar som en hel karl.

30 november, 2011 | 6 kommentar »

6 kommentarer till “Valparna 1 vecka”

 1. Ann-Sofie:

  Låter som den helt perfekta mamman, va skönt <3

 2. Emma o Sasha:

  Skönt att de går upp som de ska =)

  Sv: Man måste kunna ställa upp henne så tassarna står rakt väl? Har för mig Linn snackade om det iaf.. Buklinjen kan jag nog inte göra så mkt åt, mer än att låta henne växa ur sin whippetform 😉 Jepp, nästa gång tar jag ut henne i god tid innan..

 3. amanda:

  vad mysigt! ska ni behålla en tik?
  Och hur kommer det sig att du vill ha ytterliggare en till hund ? 🙂 jag skulle tycka det var så praktiskt med två, man har två händer till kopplet och det får plats två i en kombi hahaha

 4. Eva, Troja & Mira:

  Vad härligt att valparna och Lhine mår bra, pussa på de små från oss 😉

 5. Anna med flock:

  Härligt att allt flyter på bra 🙂

 6. Mimmi&Benjy&Urax:

  gud vad roligt med valpar! Grattis =) All lycka till att dom växer upp till friska krabater 🙂

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: