Träningsträff med tre Thyrabarn

11.00 idag var det dags för apporteringsträning med Thyrabarnen Silla, Lystra och Sasha. Jag råkade dock ta fel på tiden och var i Hälla en timma för tidigt. Men det gjorde ju inget, utan då passade mamma och jag på att träna med Igor och Thyra. De fick kluriga enkelmarkeringar och dirigeringar som kastades ut på samma plats när hundarna var på väg in. Vet inte när jag tränade apportering med hundarna senast, men Thyra tyckte iallafall att det var superkul att få hämta dummiesar!

Thyrabarnen fick göra lite allt möjligt. Visa upp sina linjetag, prova på en inte-byta-apportövning, hämta några markeringar och till sist provade Emma och Zandra på ett sök med Sasha och Lystra. Thyra fick städa upp på söket efter sina barn, vilket inte var helt lätt. Hon sökte alldeles för stort innan jag gick in och petade i hennes arbete. Men hon fick in dummiesarna som barnen fått lämna kvar.

Vi kom även in på utställning och lydnad, vi gjorde en platsliggning och så kommenderade jag Emma och Sasha genom bitar av lydnadsklass I. Sedan fick Lhine komma ut ur bilen och visa hur momenten i klass I ser ut när de är färdiga. Lhine var laddad och lite slarvig, men roligt hade hon. Timmarna bara rann iväg, så när vi avslutade för den här gången så var klockan närmare 16.30…

23 oktober, 2011 | 4 kommentar »

4 kommentarer till “Träningsträff med tre Thyrabarn”

 1. Ann-Sofie:

  Låter som ni haft en härlig dag!

 2. Zandra, Lova & Lystra:

  Tack för en trevlig dag med massa bra tips! 🙂 Nu måste jag och Lystra börja träna på att stå stilla snyggt, och det var tusan inte enkelt. Vi ska också träna att inte våldta personen som kollar tändarna vid tandvisning 😉 hahah…

 3. Matilda:

  Låter verkligen som ni haft en fantastisk dag!

 4. Sara och Vittra:

  Har ni funderat på att ha en större träff, kanske för alla Thyra barn? Kanske över en helg med träning i olika grenar och en massa hundprat. Det skulle vi lite mer norrut tycka va väldigt roligt, för då kan ju vi också komma ner =)

Skriv en kommentar

Warning: Undefined variable $user_ID in /customers/3/5/4/tomik.se/httpd.www/wp-content/themes/default/comments.php on line 72

Namn:

Mail:

Hemsida: